Ξεπέρασε τα 400 δολ. η μετοχή της Google

Η τελευταία εξέλιξη στη χρηματιστηριακή ιστορία της Google φέρνει τη μετοχή της να αναρριχάται πάνω από τα 400 δολάρια για πρώτη φορά την Πέμπτη, σε μια εξέλιξη που αποτιμά την Google σχεδόν όσο αποτιμώνται μαζί οι δύο ανταγωνίστριές της, eBay και Yahoo. Ωστόσο, η πλειονότητα των αναλυτών συνεχίζει να δίνει σύσταση ”buy”.

του Richard Waters στο Σαν Φρανσίσκο

Η τελευταία εξέλιξη στη χρηματιστηριακή ιστορία της Google φέρνει τη μετοχή της να αναρριχάται πάνω από τα 400 δολάρια για πρώτη φορά την Πέμπτη, σε μια εξέλιξη που αποτιμά την Google σχεδόν όσο αποτιμώνται μαζί οι δύο ανταγωνίστριές της, eBay και Yahoo.

Στα 112 δισ. δολ. η χρηματιστηριακή αξία της μηχανής αναζήτησης στο Ιnternet, ξεπερνά ακόμη και αυτή της Cisco Systems, της εταιρίας κατασκευής εξοπλισμού Ιnternet που πρόλαβε να αποκτήσει τον τίτλο της πιο ακριβής εταιρίας στον κόσμο, στο ανώτατο σημείο της πρώτης ”φούσκας” με τις μετοχές που σχετίζονται με το Διαδίκτυο.

Η τιμή της μετοχής της Google έχει ενισχυθεί κατά 100 δολάρια από τη στιγμή που η εταιρία ”ζάλισε” τη Wall Street με αναπάντεχα ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου, πριν από περίπου ένα μήνα.

Έκτοτε, η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τα κέρδη του επόμενου έτους έχει ενισχυθεί κατά 1,12 δολάρια, στα 8,44 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την IBES, εταιρία που παρακολουθεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ενώ οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 17%, η μετοχή της εκτινάχθηκε σχεδόν στο διπλάσιο ποσοστό.

Παρά την έντονη ενίσχυση που θυμίζει την ευφορία που είχε καλλιεργηθεί κατά τη διάρκεια της ”φούσκας” των dotcoms, οι περισσότεροι αναλυτές συνεχίζουν να στηρίζουν τη μετοχή, προβλέποντας περαιτέρω ενίσχυση. Από τους 34 που έχουν δώσει σύσταση για την Google, οι 25 συνιστούν ”buy” και οι 8 δίνουν σύσταση ”hold”, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v