Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: 80 εκατ. δολ. σε μια μέρα από το deal MMC

Περί τα 80 εκατ. δολ. κέρδισε η Goldman Sachs, μέσα σε λιγότερο από μια μέρα, από την αγοραπωλησία του μεριδίου 12,4% της DaimlerChrysler στη Mitsubishi Motors. Η αμερικανική τράπεζα αγόρασε τη μετοχή 239 γεν από την Daimler και την πούλησε σε θεσμικούς προς 257 γεν.

Goldman: 80 εκατ. δολ. σε μια μέρα από το deal MMC
Η Goldman Sachs κέρδισε περίπου 80 εκατ. δολάρια, μέσα σε λιγότερο από μια μέρα, όταν αγόρασε και πούλησε αμέσως το μερίδιο 12,4% της DaimlerChrysler στη Mitsubishi Motors, σύμφωνα με τους τραπεζίτες που παρακολούθησαν τη συναλλαγή.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα πούλησε τις μετοχές σε μια σειρά διεθνείς θεσμικούς επενδυτές που δεν κατονομάζει προς 257 γεν ανά μετοχή, έχοντας αγοράσει τους τίτλους από την DaimlerChrysler προς 239 γεν, τιμή που είχε έκπτωση 20% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της MMC την περασμένη Παρασκευή στα 299 γεν, αναφέρουν οι τραπεζίτες στους ”Financial Times”.

Η διαφορά των 18 γεν ανάμεσα στην τιμή αγοράς και πώλησης μεταφράζεται για την Goldman Sachs σε κέρδη περίπου 9,8 δισ. γεν ή 82 εκατ. δολάρια από την πώληση των 548 εκατομμυρίων περίπου μετοχών της MMC, μη περιλαμβανομένων πάντως των δαπανών.

Κατά τους τραπεζίτες η απόδοση που έλαβε η τράπεζα περιλαμβάνει τον κίνδυνο που ανέλαβε αγοράζοντας μετοχές ύψους 131 δισ. γεν μιας εταιρίας την οποία πολλοί επαγγελματίες θεωρούν θεμελιωδώς υπερτιμημένη σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v