Morgan Stanley: Καλά Χριστούγεννα... σπίτι σας

H απόφαση της Morgan Stanley να απολύσει περίπου 25 στελέχη του τμήματος investment banking ενδέχεται να πυροδοτήσει αντίστοιχες κινήσεις στον κλάδο, όπως προειδοποιούν στελέχη του. Η τράπεζα της Wall Street ενημέρωσε τους τραπεζίτες της για τις περικοπές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 7% των στελεχών που εργάζονται στο τμήμα investment banking.

του David Wells και του James Politi στη Νέα Υόρκη

H απόφαση της Morgan Stanley να απολύσει περίπου 25 στελέχη του τμήματος investment banking ενδέχεται να πυροδοτήσει αντίστοιχες κινήσεις στον κλάδο, όπως προειδοποιούν στελέχη του. Η τράπεζα της Wall Street ενημέρωσε την Τετάρτη τους τραπεζίτες της για τις περικοπές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 7% των στελεχών που εργάζονται στο τμήμα investment banking.

Πηγές των Financial Times εντός της τράπεζας αναφέρουν ότι οι περικοπές στη Morgan Stanley σχεδιάστηκαν για να παράσχουν κίνητρα στους investment bankers να είναι πιο παραγωγικοί, αλλά και για να προωθηθούν ή να προσληφθούν νέα ταλέντα. Οι περικοπές μπορούν επίσης να εξυπηρετήσουν τη μείωση των προσδοκιών για μεγάλα bonus, όπως τόνισαν κάποιοι τραπεζίτες.

Η Morgan Stanley έχει μια από τις πιο ισχυρές επενδυτικές τράπεζες στη Wall Street, αλλά η διοίκηση δεν είναι ικανοποιημένη με την παραγωγικότητα ορισμένων υπαλλήλων. Οι πηγές των FT αναφέρουν ότι το τμήμα έχει γεμίσει με υψηλά αμειβόμενο προσωπικό που δεν φέρνουν αρκετές δουλειές στην τράπεζα. Ένας υψηλόβαθμος τραπεζίτης σχολίασε ότι οι περικοπές είναι ”μια καλή αρχή”, επισημαίνοντας πως η Morgan Stanley είναι ”απλώς η πρώτη που το κάνει, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες”.

Ο εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση, αλλά πηγές κοντά στο σχεδιασμό αναφέρουν ότι οι περικοπές δεν είναι επικεντρωμένες σε συγκεκριμένο τομέα ευθύνης ή γεωγραφική περιφέρεια και αποσκοπούν περισσότερο στην αφύπνιση του προσωπικού παρά στη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Οι περισσότερες τράπεζες της Wall Street θέλουν από τους investment bankers που χρησιμοποιούν τις σχέσεις τους με τις διοικήσεις των εταιριών να κάνουν πολύ περισσότερα από τις παραδοσιακές συμβουλευτικές υπηρεσίες στις συγχωνεύσεις. Ειδικότερα, ζητείται από τους τραπεζίτες να πουλήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες που θα παράσχουν έσοδα στα τμήματα πωλήσεων και συναλλαγών.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v