Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πιέσεις λόγω λιανεμπορίου και πετρελαίου

Πτωτικά κινείται η Wall Street με τις πιέσεις να έχουν ενταθεί καθώς οι μηνιαίες πωλήσεις των εταιριών του λιανεμπορίου δεν φαίνεται να ικανοποιούν την αγορά ενώ οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” σημειώνουν νέα άνοδο. Πτώση στην Ευρώπη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street με τις πιέσεις να έχουν ενταθεί καθώς οι μηνιαίες πωλήσεις των εταιριών του λιανεμπορίου δεν φαίνεται να ικανοποιούν την αγορά ενώ οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” σημειώνουν νέα άνοδο. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, μετά τη σημαντική διόρθωση της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου προσέγγισαν εκ νέου τα επίπεδα των 62 δολ. καθώς η μείωση των αποθεμάτων βενζίνης δημιουργεί ανησυχίες για τη δυνατότητα κάλυψης της ζήτησης.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου ο κλάδος των οποίων υποχωρεί καθώς οι μηνιαίες πωλήσεις που ανακοίνωσαν δεν ήταν τόσο ισχυρές όσο αναμενόταν.

Ωστόσο θετικά ήταν τα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας όπου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου ανήλθαν σε 312.000, σημειώνοντας οριακή υποχώρηση από τα αναθεωρημένα επίπεδα των 313.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Wal-Mart παρά το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων ιδίων καταστημάτων κατά 4,4% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση. Η αξία των συνολικών πωλήσεων του λιανικού κολοσσού στον μήνα ανέρχεται σε 22,81 δισ. δολ. έναντι 20,61 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Target Corp. οι πωλήσεις της οποίας διαμορφώθηκαν στα 11,67 δισ. δολ. έναντι των 11,92 δισ. δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Αρνητική η εικόνα της Federated Department Stores η οποία εμφάνισε υποχώρηση των πωλήσεων ιδίων καταστημάτων κατά 0,9%.

Υποχωρεί ο τίτλος της Ann Taylor Stores η οποία προειδοποίησε για τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου καθώς τον Ιούλιο οι πωλήσεις εμφάνισαν πτώση κατά 3,5%.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται και ένα νέο τραπεζικό deal καθώς η HSBC Holdings κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας πιστωτικών καρτών Metris έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Electronic Data Systems η οποία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη παρά το γεγονός ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο η κερδοφορία υποχώρησε σε σχέση το προηγούμενο έτος.

Σε επίπεδο κλάδων κέρδη αποκομίζουν εκείνοι των εταιριών ενέργειας και Διαδικτύου.

Στον αντίποδα, πέραν του λιανεμπορίου, βρίσκονται οι κλάδοι των εταιριών ημιαγωγών, των χρηματιστηριακών, οι αεροπορικές εταιρίες και οι εταιρίες κατασκευής κατοικιών.

Συγκεκριμένα, δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.621 μονάδες με απώλειες 0,71%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 1,04%, στις 2.193 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,68%, στις 1.236 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,32% στις 5.315,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1% στις 4.874,06 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.458,97 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v