Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Adidas εξαγοράζει τη Reebok προς 3,1 δισ. ευρώ

Η Adidas, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στον πλανήτη στην κατασκευή αθλητικών ειδών, θα αγοράσει τη Reebok International προς 3,1 δισ. ευρώ περίπου, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στη Βόρειο Αμερική.

Η Adidas εξαγοράζει τη Reebok προς 3,1 δισ. ευρώ
Η Adidas, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στον πλανήτη στην κατασκευή αθλητικών ειδών, θα αγοράσει τη Reebok International προς 3,1 δισ. ευρώ περίπου, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στη Βόρειο Αμερική και να κερδίσει έδαφος έναντι της Nike.

Η Adidas θα πληρώσει 59 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό για την αμερικανική Reebok, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην κατασκευή αθλητικών υποδημάτων στις ΗΠΑ, ποσό 34% υψηλότερο από το χθεσινό κλείσιμο της Reebok στα 43,95 δολάρια.

Η εξαγορά θα δώσει στη γερμανική Adidas το 28% της χονδρικής αγοράς αθλητικών υποδημάτων, η οποία αποτιμάται στα 11,5 δισ. δολάρια, έναντι του 31% που κατέχει η Nike, διευρύνοντας το προβάδισμά της έναντι της επίσης γερμανικής Puma.

Η Adidas εξασφαλίζει επίσης την αθλητική ένδυση της Reebok, που περιλαμβάνει τις στολές της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και του ΝΒΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v