Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ανοδικές τάσεις λόγω πετρελαίου και τριμήνων

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου, τα θετικά macro αλλά και τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών. Σε υψηλά τριών και πλέον ετών οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου, τα θετικά macro αλλά και τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών. Σε υψηλά τριών και πλέον ετών οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται πτωτικά, παραμένοντας πάντως πάνω από το επίπεδο των 61 δολαρίων. Ωστόσο έχουν απομακρυνθεί από τα υψηλά που προσέγγισαν τη Δευτέρα μετά την είδηση για το θάνατο του σαουδάραβα βασιλιά Φάχντ που προκάλεσε ανησυχίες για την μελλοντική πολιτική της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, τόσο οι βιομηχανικές παραγγελίες του Ιουνίου όσο και οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες τον ίδιο μήνα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών και σημείωσαν αύξηση κατά 1% και 0,8% αντίστοιχα.

”Σήμερα επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα θετικά και λιγότερο στα αρνητικά τόσο στο οικονομικό όσο και στο εταιρικό μέτωπο” σχολίασε ο Art Hogan, ανώτερο στέλεχος της Jefferies & Co. ”Οι κακές ειδήσεις όπως αυτή για την Tyco αντιμετωπίζονται ως θέμα που αφορά μόνο την εταιρία και όχι ως γενικότερο πρόβλημα της αγοράς” πρόσθεσε.

Από τις μετοχές του Dow ανοδικά κινούνται εκείνες της Alcoa, μετά την αναβάθμιση των μετοχών του κλάδου από την Credit Suisse First Boston, της Intel Corp. με αφορμή τις προσδοκίες ότι οι πωλήσεις προϊόντων θα επιταχυνθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά και της Microsoft.

Κέρδη για την Transocean Inc.. Η μεγαλύτερη παγκοσμίως offshore εταιρία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Θετική η κίνηση της Chevron Corp. η οποία μετά την αποχώρηση της κινεζικής CNOOC είναι η μόνο που διεκδικεί την Unocal Corp..

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Maxim η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο θα είναι αυξημένες κατά τουλάχιστον 4% ήτοι στα 416,4 εκατ. δολ. έναντι των 421,6 εκατ. δολ. που προβλέπουν οι αναλυτές.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Comcast Corp. η οποία εμφάνισε κατά το δεύτερο τρίμηνο κέρδη 430 εκ. δολ. από 262 εκ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,5% στα 5,6 δισ. δολ.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Tyco International η οποία αν και ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 29% στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,3%, προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματά της στο επόμενο τρίμηνο δεν θα ευθυγραμμιστούν με τις εκτιμήσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές πρώτων υλών.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της Adobe Systems η οποία διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το τρίτο τρίμηνο απογοητεύοντας κάποιους από τους επενδυτές. Η εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 25-27 σεντς έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη στα 27 σεντς ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.680 μονάδες με κέρδη 0,54%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,84%, στις 2.213 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,58%, στις 1.242 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε νέο υψηλό 3,5 ετών και έκλεισε στις 5.327,50 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,69%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,86% στις 4.932,87 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 1,04% και διαμορφώθηκε στις 4.503,33 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v