Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macro, πετρέλαιο πιέζουν τη Wall (update)

Xαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω αρνητικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο και την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών υψηλότερα από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη σε Λονδίνο. Απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Xαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω αρνητικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο (ΑΕΠ) και την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών υψηλότερα από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Aναλυτικότερα η αμερικανική οικονομία έτρεξε με ρυθμό 3,4% το β΄ τρίμηνο του 2005, έναντι 3,8%. Παράλληλα οι τιμές του αμερικανικού αργού κινούνται για άλλη μια φορά υψηλότερα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι ύστερα από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διυλιστήρια πετρελαϊκών εταιριών.

Στα εταιρικά νέα πτωτικά κινείται η μετοχή της Unocal ύστερα από τη φημολογία ότι η κινεζική CNOOC πιθανόν να μην προχωρήσει στην εξαγορά της, αφού αντιμετωπίζει ισχυρές πολιτικές πιέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα ασιατικών εφημερίδων.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Wendy’s που ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών αλλά και πως θα αυξήσει το μέρισμα ανά μετοχή. Κέρδη καταγράφει και η ΙΤΤ που σημείωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου, στα 137,7 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η Dupont τη μετοχή της οποίας αναβάθμισε σε ”Overweight”, η Lehman Brothers.

Στις 10.695 μονάδες κινείται ο Dow Jones με απώλειες 0,09%, ενώ πτώση 0,32% σημειώνει ο Nasdaq, στις 2.191 μονάδες. Απώλειες 0,27% καταγράφει ο S&P, στις 1.240 μονάδες.

Στο μεταξύ με κέρδη 0,23% έκλεισε ο FTSE 100, στις 5.282 μονάδες, ενώ πτώση 0,12% κατέγραψε ο Dax, στις 4.886 μονάδες. Πτώση 0,24% για τον Cac, στις 4.451 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v