Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall, ελέω Mπεζ Βίβλου

Τα θετικά σχόλια που πραγματοποίησε η FED για την οικονομία των ΗΠΑ, μέσω της Mπεζ Βίβλου, δημιούργησαν ανοδικές τάσεις στη Wall Street, που έως τότε αναζητούσε κατεύθυνση. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Τα θετικά σχόλια που πραγματοποίησε η FED για την οικονομία των ΗΠΑ, μέσω της Mπεζ Βίβλου, δημιούργησαν ανοδικές τάσεις στη Wall Street, που έως τότε αναζητούσε κατεύθυνση. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, η FED υπογράμμισε ότι η οικονομία των ΗΠΑ φάνηκε να ξεπερνά με επιτυχία τις επιπτώσεις από τις υψηλές ενεργειακές τιμές, ενώ ”διασκέδασε” τους πληθωριστικούς φόβους της αγοράς. Εκτός των άλλων υπογράμμισε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αποκτά δυναμική.

Στα εταιρικά νέα, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Boeing. Η αεροπορική εταιρία κατέγραψε υποχώρηση στα κέρδη β΄ τριμήνου αλλά φάνηκε αισιόδοξη για την πορεία των μεγεθών της στο σύνολο του έτους. Παράλληλα εκτίμησε αύξηση του ρυθμού παραδόσεως αεροσκαφών της για το 2006.

Παράλληλα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Amazon που ανακοίνωσε μεγέθη στο άνω εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντίθετα στο κόκκινο βρέθηκε η Infospace μετά την προειδοποίηση που ”απηύθυνε” προς το επενδυτικό κοινό, για την πορεία των μεγεθών της στο γ΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση κατά 1,4% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιουνίου, έναντι εκτιμήσεων για πτώση ύψους 1%. Εξάλλου, οι πωλήσεις νέων κατοικιών Ιουνίου ενισχύθηκαν κατά 4%, στα 1,37 εκατομμύρια διαψεύδοντας θετικά τις προβλέψεις της αγοράς.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,14%, στα 7,3 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 0,68%, στα 10,38 δολάρια. Πτώση 0,17% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,65 δολάρια.

Στις 10.637 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με κέρδη 0,54%, ενώ άνοδο 0,47% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.186 μονάδες. Κέρδη 0,46% για τον S&P, στις 1.236 μονάδες.

Στα μεταξύ με κέρδη 0,14% ”έκλεισε” ο FTSE 100, στις 5.263 μονάδες, ενώ άνοδο 0,24% σημείωσε ο Dax, στις 4.855 μονάδες. Κέρδη 0,28% για τον Cac, στις 4.433 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v