Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό το κλίμα στη Wall (update)

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη, εν μέσω απογοήτευσης από τα αποτελέσματα της Microsoft και της Google. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη, εν μέσω απογοήτευσης από τα αποτελέσματα της Microsoft και της Google.

Αναλυτικότερα, πτώση καταγράφει η μετοχή της Microsoft, που ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα δ΄ οικονομικού τριμήνου. Ωστόσο οι εκτιμήσεις της για την πορεία των πωλήσεων στο τρέχον τρίμηνο δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται και η μετοχή της Google παρά τα θετικά αποτελέσματα της τεχνολογικής εταιρίας. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές προσδοκούσαν υψηλότερα κέρδη και για αυτό πουλάνε τίτλους της εισηγμένης. Ωστόσο η First Albany αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Google, επισημαίνοντας την ελκυστική της αποτίμηση.

Όπως τονίζουν Αμερικανοί διαχειριστές την επενδυτική ψυχολογία επηρεάζουν αρνητικά οι εξελίξεις στη βρετανική πρωτεύουσα, με τους τρομοφόβους να επιστρέφουν ξανά στα χρηματιστήρια.

Στις 10.593 μονάδες κινείται ο Dow Jones, με απώλειες 0,32%, ενώ πτώση 0,57% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.166 μονάδες. Αμετάβλητος αυτή την ώρα ο S&P, στις 1.227 μονάδες.

Στις 5.241 μονάδες κινήθηκε ο FTSE 100 με κέρδη 0,39%, ενώ κέρδη 0,15% σημείωσε ο Dax στις 4.836 μονάδες. Πτώση 0,23% για τον Cac στις 4.415 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v