Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Αύξηση κερδών 40%, επιφυλάξεις αναλυτών

Τα κέρδη της Microsoft αυξήθηκαν 40% μετά τα φορολογικά κέρδη και την δυναμική ζήτηση για τα λογισμικά της ισχυρότερης εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο. Πάντως τα κέρδη ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα και δημιούργησαν ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Microsoft: Αύξηση κερδών 40%, επιφυλάξεις αναλυτών
Τα κέρδη της Microsoft αυξήθηκαν 40% στο δ’ τρίμηνο μετά τα φορολογικά κέρδη και την δυναμική ζήτηση για τα λογισμικά της ισχυρότερης εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο.

Πάντως τα κέρδη ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα και δημιούργησαν ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Τα καθαρά κέρδη του κολοσσού της πληροφορικής αυξήθηκαν στα 3,70 δισ. δολ. ή 34 σεντς ανά μετοχή στο οικονομικό δ’ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε 30 Ιουνίου, με αύξηση 38% από τα 2,69 δισ. δολ. ή 25 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πλην των φορολογικών κερδών τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 33 σεντς ανά μετοχή, 2 σεντς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 10,16 δισ. δολάρια από 9,29 δισ. δολάρια χάρη στην μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που είναι η ατμομηχανή των πωλήσεων για τα λογισμικά προϊόντα Windows, Office και Server του ομίλου.

Σε ετήσια βάση τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 39,79 δισ. δολάρια, που είναι η βραδύτερη ανάπτυξη για την Microsoft από το 1986 που εισήχθη στο χρηματιστήριο. Η μετοχή της Microsoft αντέδρασε με πτώση 2% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v