Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρεκόρ οι δείκτες της Wall μετά την Fed

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές "φυλλομετρούν" τα πρακτικά της Fed και ενισχύουν τις τραπεζικές μετοχές. Κινητικότητα λόγω αποτελεσμάτων Q1. Εκτίναξη 4,3% του PSI στις ευρωαγορές.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται από το άνοιγμα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην δημοσίευση των πρακτικών της Fed, που έδειξε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ παραμένουν διχασμένοι για την διάρκεια του προγράμματος αγορών ομολόγων QE. Το συμπέρασμα των επενδυτών από την έκθεση είναι ότι η κεντρική τράπεζα δεν πρόκειται να βιαστεί να αποκλιμακώσει το πρόγραμμα παροχής ρευστότητας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,87% στις 14.801 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,11% στις 1.586 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,67% υψηλότερα στις 3.292 μονάδες.

Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του δείκτη S&P 500 ήταν οι 1.570 μονάδες.

Θετικά λειτούργησε εξαρχής στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές η είδηση ότι το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας εμφάνισε αιφνιδιαστικά έλλειμμα τον Μάρτιο, αντί για πλεόνασμα 14,7 δισ. δολ. που αναμενόταν, στοιχείο που δείχνει αύξηση της κινεζικής κατανάλωσης.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Την άνοδο επέτειναν τα σενάρια για χαλάρωση των όρων του μνημονίου της Πορτογαλίας μετά την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,17% στις 6.387 μονάδες, ο DAX με άνοδο 2,27% στις 7.811 μονάδες, ενώ ο CAC 2% υψηλοτερα στις 3.744 μονάδες.

Ο δείκτης PSI στην Πορτογαλία εκτινάχθηκε 4,3% ενώ ο ΙΒΕΧ στην Ισπανία 3,3%.

Στην συνέχεια κοινοποιήθηκαν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Open Market Committee. Στην συνεδρίαση εκείνη εμφανίστηκαν μεγάλες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις για την σωστή στιγμή της λήξης του προγραμμάτος ρευστότητας QE. Αρκετά πάντως στελέχη θεωρουν ότι πρόγραμμα πρέπει να λήξει μέχρι τα τέλη 2013.

Στην χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street καλωσόρισε το ξεκίνημα των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου με την ανακοινωση της Alcoa και ο δείκτης Dow έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Standard & Poor’s 500 πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό του.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου συνεχίζεται και η μετοχή της Family Dollar Stores υποχωρεί 2,7% μετά την κοινοποίηση των μεγεθών της.

Η Fastenal αντιδρά με άνοδο 1,17% στα μεγέθη Q1 που ανακοίνωσε.

Η αναποφασιστικότητα της Fed εμπνέει κέρδη στον τραπεζικό κλάδο και οι μετοχές των Goldman, Morgan Stanley, Wells Fargo και JPMorgan κινούνται με σημαντική άνοδο.

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν μετά την πρόσφατη ανατίμηση και μετά τις υποβαθμίσεις των στόχων της Goldman Sachs για την τιμή του πολυτίμου μετάλλου. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου χάνει 15 δολάρια στα 1.572 δολ. ανά ουγκιά. Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 93,82 δολ. ανά βαρέλι.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v