Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με ιαπωνική στήριξη στη Wall Street

Άνοδος στη Wall κόντρα στα νέα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης. Θετικός ο αντίκτυπος από την επιθετική πολιτική της BOJ. Δεν προβληματίζουν τους επενδυτές οι απειλές της Β. Κορέας. Πτώση στις ευρωαγορές.

Άνοδος στη Wall κόντρα στα νέα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης. Θετικός ο αντίκτυπος από την επιθετική πολιτική της BOJ. Δεν προβληματίζουν τους επενδυτές οι απειλές της Β. Κορέας. Πτώση στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, σε υψηλό 4 μηνών ανήλθε ο αριθμός αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ καθώς οι νέοι άνεργοι αυξήθηκαν στους 385.000 έναντι οριακής μείωσης στους 353.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα κρίσιμα στοιχεία απασχόλησης για τον Μάρτιο με τους αναλυτές ωστόσο να ομολογούν ότι η σημερινή ανακοίνωση δεν προδιαθέτει θετικά για τις εξελίξεις στο εργασιακό μέτωπο.

Επιπλέον οι απειλές της Βόρειας Κορέας για πυρηνικό πόλεμο φαίνεται ότι δεν πτοούν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall με μερίδα των αναλυτών ωστόσο να προειδοποιεί ότι δε θα πρέπει να αγνοούνται.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος καθώς η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 1%, της Wells Fargo 2% και η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε 0,7%.

Από πλευρά οικονομικών εξελίξεων εκτός ΗΠΑ, θετικά αντέδρασε η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο της είδησης ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διαθέσει 1,4 τρισ. δολάρια στα επόμενα δύο χρόνια για την στήριξη της εγχώριας οικονομίας. Η ανακοίνωση προκάλεσε εκτίναξη 3% στο γεν έναντι του δολαρίου και πτώση στα yields των κρατικών ομολόγων, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 2,21%.

Επιπλέον ολοκληρώθηκαν οι τακτικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και της Βρετανίας. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΒοΕ κράτησαν σταθερά τα επιτόκια. Η ΒοΕ κράτησε το επιτόκιο της στερλίνας στο 0,5% και το μέγεθος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στα 3785 δισ. στερλίνες. Η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο του ευρώ στο αρνητικό ρεκόρ του 0,75%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 93,18 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,05% στα 1.554 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 1% στο 0,79 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,3% στα 25,40 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow σημείωσε κέρδη 0,38%, στις 14.606,11 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,41%, κλείνοντας στις 1.559,98 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 3.224,98 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός διολίσθησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε φόβους ότι η οικονομία της ευρωζώνης κινδυνεύει να διολισθήσει σε βαθύτερη ύφεση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,19% στις 6.344 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,73% στις 7.817 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,77% στις 3.726 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v