Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bill Gross: Στροφή προς τα αμερικανικά ομόλογα

Αλλαγή στάσης από τον Bill Gross, το μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων για την αγορά ομολόγων, ο οποίος βλέπει τώρα θετικά τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ. Αιτία, είναι η πολιτική της Ιαπωνίας

Bill Gross: Στροφή προς τα αμερικανικά ομόλογα
Αλλαγή στάσης από τον Bill Gross, το μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων για την αγορά ομολόγων, ο οποίος βλέπει τώρα θετικά τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το Total Return Fund της Pimco, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 289 δις. δολ. αύξησε τις τοποθετήσεις του σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Τα Treasuries αντιστοιχούσαν το Μάρτιο στο 33% του χαρτοφυλακίου από 28% τον προηγούμενο μήνα.

Ο ίδιος ο Bill Gross εξηγεί πως άλλαξε στάση μετά την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία η οποία θα αναγκάσει τους Ιάπωνες επενδυτές να αναζητήσουν υψηλότερες αποδόσεις σε ξένες αγορές.

«Η εκτύπωση χρήματος από την BoJ διαρρέει κεφάλαια προς τις διεθνείς αγορές καθώς οι ιαπωνικοί θεσμοί οι οποίοι πούλησαν τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα στην BoJ αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις» δήλωσε μιλώντας στη Wall Street Journal και συμπλήρωσε: «Τα 10ετή Treasury φαίνεται σε εμάς πως έχουν πολύ χαμηλές αποδόσεις, αλλά για τους Ιάπωνες προσφέρουν 125 μονάδες βάσης περισσότερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v