Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Συνεδρίαση σημαντικών διακυμάνσεων στη Wall με τους δείκτες να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τα αποτελέσματα Q1. Πτώση 11,8% στο δικαίωμα της Εθνικής. Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές.

Συνεδρίαση σημαντικών διακυμάνσεων στη Wall με τους δείκτες να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τα αποτελέσματα Q1. Πτώση 11,8% στο δικαίωμα της Εθνικής. Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, οι προβλέψεις των αναλυτών ότι η κερδοφορία των εισηγμένων εταιρειών στη Wall Street στο α’ τρίμηνο, θα σημειώσει πτώση (1,8%) για πρώτη φορά από το 2009, προκάλεσε απώλειες στη Wall στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ωστόσο αργότερα τα ηνία της συνεδρίασης ανέλαβαν οι αγοραστές οδηγώντας σε θετικό πρόσημο τους δείκτες.

Πρώτη εισηγμένη που ανακοίνωσε αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης ήταν η Alcoa η οποία γνωστοποίησε κερδοφορία α’ τριμήνου πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,13 δολ. έναντι 0,08 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναλυτής της Charles Schwab Investment Management, Omar Aguilar, “Τα αποτελέσματα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και να δημιουργήσουν σημαντικές διακυμάνσεις τις επόμενες εβδομάδες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Επιπλέον με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία Bernanke αναφορικά με τα αποτελέσματα των stress tests των αμερικανικών τραπεζών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Johnson & Johnson υποχώρησε 1,2% μετά από εκτίμηση της JP Morgan ότι η διοίκηση θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις κερδοφορίας του ομίλου για το 2013 μετά την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της Βενεζουέλας.

Επιπλέον η μετοχή της General Electric ενισχύθηκε 0,3% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Lufkin (+37,6%) έναντι 3,3 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 93,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 1.573 δολ./oz.

Στη συνεδρίαση της Wall, το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 11,8% στο 0,64 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωσε άνοδο 0,4% στα 25,05 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow σημείωσε κέρδη 0,33%, στις 14.613,48 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,63%, κλείνοντας στις 1.563,07 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 3.222,25 μονάδες.

Στην Ευρώπη επικράτησαν κυρίως θετικά πρόσημα, με μεγάλη εξαίρεση την Πορτογαλία, όπου ο δείκτης PSI έκλεισε με πτώση 1,3% μετά την απόρριψη ορισμένων μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο από το ανώτατο δικαστήριο.

Στις υπόλοιπες ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 6.277 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,06% στις 7.663 μονάδες, ενώ ο CAC 0,1% υψηλότερα στις 3.667 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v