Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διόρθωση στην Wall Street

Σταθεροποιητικά πρόσημα επικρατούν στην Wall, που αναμένει κατεύθυνση από τα αποτελέσματα τριμήνου. Στο επίκεντρο η ομιλία Bernanke. Ανάκαμψη ευρωαγορών -πλην Λισσαβόνας. Βουτιά 10% στο δικαίωμα της Εθνικής.

Σταθεροποίηση σε χαμηλότερα επίπεδα πραγματοποιεί το αμερικανικό χρηματιστήριο, που αναμένει κατεύθυνση από τα αποτελέσματα τριμήνου. καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, που τυπικά ξεκινούν με την ανακοίνωση της Alcoa μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, επίσης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει πτώση 0,37% στις 14.511 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,15% στις 1.551 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 3.200 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ήρεμη σε στατιστικές ανακοινώσεις, οπότε οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να «συνέλθουν» μετά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά μεγέθη για την απασχόληση της Παρασκευής.

Η Wall Street πιέστηκε εξαιτίας των δυσμενών macro την Παρασκευή και ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 1% για το σύνολο της εβδομάδας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην έναρξη των ανακοινώσεων για τα επιχειρηματικά αποτελέσματα Q1. Τον κύκλο ανοίγει τυπικώς η ανακοίνωση της βιομηχανίας αλουμινίου Alcoa, αλλά η σημαντικότερη ανακοίνωση θα είναι την Παρασκευή των κερδών της τράπεζας J.P. Morgan Chase & Co. καθώς και της Wells Fargo & Co.

Στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στο Τόκιο με άνοδο 2,8% καθώς η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το νέο πλούσιο πρόγραμμα πιστωτικής στήριξης.

Στην Ευρώπη επικρατούν κυρίως θετικά πρόσημα, με μεγάλη εξαίρεση την Πορτογαλία, όπου ο δείκτης PSI έκλεισε με πτώση 1,3%  μετά την απόρριψη ορισμένων μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο από το ανώτατο δικαστήριο.

Μεγάλη κινητικότητα επικράτησε στους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank Ergasias στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που «βούλιαξαν» μετά την άρση του κυβερνητικού σχεδίου συγχώνευσης των δύο τραπεζών, ενώ μετά η μεν Eurobank κατέγραψε ισχυρά κέρδη η δε Εθνική απώλειες 8,4%.

Το ADR της Εθνικής αυτή την ώρα στην Νέα Υόρκη διολισθαίνει 10% στα 0,65 δολ.

Στις υπόλοιπες ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 6.277 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,06% στις 7.663 μονάδες, ενώ ο CAC 0,1% υψηλότερα στις 3.667 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν μετά την πτώση σχεδόν 5% την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού διατηρούν την τάση θετικής αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v