Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Μεγάλες αποκλίσεις απόψεων για το QE

Οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ παραμένουν διχασμένοι για την διάρκεια του προγράμματος αγορών ομολόγων που παρέχει ρευστότητα στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου.

Fed: Μεγάλες αποκλίσεις απόψεων για το QE
Οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ παραμένουν διχασμένοι για την διάρκεια του προγράμματος αγορών ομολόγων που παρέχει ρευστότητα στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου της Federal Reserve.

Από την κοινοποίηση των πρακτικών προκύπτει ότι ένα μέλος της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Fed (FOMC) πιστεύει ότι αγορές ομολόγων πρέπει να αρχίσουν να επιβραδύνονται άμεσα. Ορισμένοι άλλοι θέλουν να αρχίσουν να μειώνονται οι εξαγορές στα μέσα του έτους και να λήξει το πρόγραμμα αργότερα σ 2013.

Αρκετοί περισσότεροι εκτιμούν ότι, αν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιωθούν όπως αναμένεται, η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει τις εξαγορές «μετά τα μέσα του έτους και να τις σταματήσει στα τέλη του έτους.»

Δύο μέλη εκτιμούν ότι το πρόγραμμα μπορεί να διατηρηθεί ανέπαφο μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του έτους.

Η Fed κοινοποίησε τα πρακτικά νωρίτερα απ’όσο είχε προγραμματιστεί, όταν ανακάλυψε ότι ορισμένα αντίγραφα είχαν κατά λάθος ήδη σταλεί σε στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και επιμελητήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v