Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Η μετάσταση της ευρω-κρίσης στην Κύπρο προκαλεί νευρικότητα στις αγορές και διόρθωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου τα εγχώρια στατιστικά δεν εμπνέουν σήμερα ιδιαίτερες αγοραστικές διαθέσεις.

Η μετάσταση της ευρω-κρίσης στην Κύπρο προκαλεί νευρικότητα στις αγορές και στασιμότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου τα εγχώρια στατιστικά δεν εμπνέουν σήμερα ιδιαίτερες αγοραστικές διαθέσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 14.454 μονάδες, ο S&P κινείται 0,43% χαμηλότερα στις 1.552 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,65% στις 3.232 μονάδες.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς η ΕΚΤ έδωσε διορία μέχρι την επόμενη εβδομάδα στην νήσο να βρει λύση, πριν αναστείλει κάθε βοήθεια για τις τράπεζές της.

Στην Wall Street ανακοινώνονται σήμερα σειρά στατιστικά στοιχεία.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 2.000, την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν 336.000 αιτήσεις. Ο μηνιαίος μέσος όρος των νέων ανέργων παρέμεινε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο 2008.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 0,8%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών διαμορφώθηκαν στα 4,98 εκατομμύρια (στο 12μηνο), έναντι 4,94 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τα υψηλότερα από τον Νοέμβριο του 2009.

Τέλος, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες για τον κλάδο μεταποίησης της περιοχής της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ βελτιώθηκαν τον Μάρτιο. Ο δείκτης Philly Fed ενισχύθηκε στο 2% τον Μάρτιο από -12,5 τον Φεβρουάριο. Είναι η πρώτη φορά σε τρεις μήνες που ο δείκτες ανέρχεται σε θετικό πεδίο, δείχνει δηλαδή ότι ο κλάδος αναπτύσσεται και δεν συρρικνώνεται.

Θετικές ενδείξεις έδωσε και μια ακόμη ανακοίνωση για την αμερικανική μεταποίηση. Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης ανήλθε στο 54,9 τον Μάρτιο από 54,3 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει η Markit.

Χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο Dow ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά μέχρι 91 μονάδες αλλά έκλεισε με μικρότερη άνοδο, ενώ ο Standard & Poor’s 500 τερμάτισε μόλις 6,4 μονάδες πριν το ιστορικό ρεκόρ του.

Από το επιχειρηματικό μετωπο σήμερα, η μετοχή της Oracle υποχωρεί 8% εξαιτίας αναπάντεχης μείωσης πωλήσεων στο γ΄ τρίμηνο.

Η KB Home και η Ross Stores ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα.

Στην Ευρώπη οι μετοχές υποχωρησαν, καθώς εκτός από το κυπριακό «βαρίδι» ανακοινώθηκε μεγαλύτερη της προβλεπόμενης πτώση του δείκτη ΡΜΙ επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,68% στις 6.389 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,86% στις 7.933 μονάδες, και ο δείκτης CAC 40 στις 3.775 μονάδες με πτώση 1,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v