Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ζητά ο Γκρίλο

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ζήτησε από τον ιταλό Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ζητά ο Γκρίλο
"Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια πολιτική ή ψευτοτεχνοκρατική κυβέρνηση... Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θα ψηφίσει όποιον νόμο αποτελεί μέρος του προγράμματός μας", έγραψε στο blog του ο επικεφαλής του Κινήματος, Μπέμπε Γκρίλο, λίγη ώρα αφόγου ζήτησε από τον Ιταλό Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, Ρομπέρτα Λομπάρντι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο επικεφαλής του Κινήματος, ζήτησε από τον Ναπολιτάνο να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ήρθε πρώτο σε αριθμό ψήφων και ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη στις πρόσφατες εκλογές. Για τον λόγο αυτό ζητούμε επισήμως να μας επιτραπεί να σχηματίσουμε κυβέρνηση για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε η κ. Λομπάρντι μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Γκρίλο με τον Ναπολιτάνο.

Ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, Βίτο Κρίμι, δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης το κόμμα είχε προτείνει μια πλατφόρμα πολιτικών στην οποία συμπεριλαμβάνεται δημοψήφισμα αναφορικά με το μέλλον της Ιταλίας στο ευρώ.

Και οι δυο αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την πρωθυπουργία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v