Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειστική άνοδος στην Wall Street

Παραμερίζει η Wall την κρίση χρεών της Κύπρου και επικεντρώνεται στην συνεδρίαση της Fed και ειδικά την ομιλία του B.Bernanke, για να εμφανίσει αποφασιστική άνοδο. Θετική αντίδραση ευρωαγορών, με εξαίρεση τον FTSE.

Οι ελπίδες εκτόνωσης της κρίσης χρεών της Κύπρου επιτρέπουν ανάκαμψη στην Wall Street, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον στην συνεδρίαση της Federal Reserve και ειδικά την ομιλία του διοικητή Ben Bernanke.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 14.510 μονάδες και κινείται 70 μονάδες υψηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ του, ο S&P κερδίζει 0,56% στις 1.557 μονάδες και απέχει 8 μονάδες από το ιστορικό ρεκόρ του, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα στις 3.250 μονάδες.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Fed θα κάνει πρόβλεψη για μέτρια οικονομική ανάκαμψη και δεν θα μεταβάλλει τις προοπτικές για διατήρηση της χαλαρής πιστωτικής πολιτικής της.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο εξακολουθούν να κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία, αλλά οι εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομολόγων ότι η κρίση θα επιλυθεί χωρίς να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις, προκαλεί ανάκαμψη σήμερα στις αγορές, μετά την πολυήμερη πτώση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν θετικά πρόσημα κατόπιν τριών επάλληλων πτωτικών συνεδριάσεων. Εξαίρεση στο θετικό κλίμα αποτέλεσε το βρετανικό χρηματιστήριο, που γύρισε πτωτικά το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών του βρετανικού προϋπολογισμού 2013, που περιλαμβάνει υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,13% χαμηλότερα στις 6.433 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,68% στις 8.002 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 1,44% υψηλότερα στις 3.830 μονάδες.

Τα κέρδη περιορίστηκαν εξάλλου γενικότερα, όταν η κυπριακή κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες περί πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ρώσους επενδυτές.
 
Ειδικά το ευρώ περιόρισε αισθητά την άνοδό του όταν διαψεύσθηκε η φήμη υποχωρώντας στο 1,2927 δολ. από 1,2956 δολ. Το ευρώ κινείται αυτή την ώρα στο 1,2932 δολ. με άνοδο 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο κλεισιμο.

Ειδικά ο Laurence D. Fink της BlackRock, εκτιμά ότι η Κύπρος δεν αποτελεί «μείζον οικονομικό ζήτημα» και οι επενδυτές πρέπει να το δουν από την σωστή οπτική γωνία. Ο ίδιος εκτιμά ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα εμφανίσει πρόσθετη εκτίναξη 20% κατά την φετινή χρονιά.

Στις ασιατικές αγορές ξεχώρισε η εκτίναξη 2,7% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, με μεγάλη ανάκαμψη στις τραπεζικές και κατασκευαστικές μετοχές.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται 1% στα 93,09 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν να υποχωρούν, με πτώση 4 δολ. στα 1.607 δολ. ανά ουγκιά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v