Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπερλουσκόνι: Ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η μόνη βιώσιμη νέα κυβέρνηση θα είναι μια διακομματική συμμαχία μεταξύ του κεντροδεξιού συνασπισμού του και του κεντροαριστερού μπλοκ του οποίου ηγείται ο Λουίτζι Μπερσάνι.

Μπερλουσκόνι: Ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι η μόνη βιώσιμη νέα κυβέρνηση θα είναι μια διακομματική συμμαχία μεταξύ του κεντροδεξιού συνασπισμού του και του κεντροαριστερού μπλοκ του οποίου ηγείται ο Λουίτζι Μπερσάνι.

Μιλώντας την ώρα που ο Πρόεδρος της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έχει ξεκινήσει τις επίσημες διαβουλεύσεις με τα κόμματα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως η Ιταλία χρειάζεται μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Ναπολιτάνο, δήλωσε πως ο Μπερσάνι φαίνεται να ευνοεί μια συμμαχία με το αντικαθεστωτικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο.

«Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικοτί σ’ αυτό όμως ο Μπερσάνι και οι υποστηρικτές του συνεχίζουν πεισματικά να φλερτάρουν με τον Γκρίλο και τους Γρκιλίνι, παρά το γεγονός ότι συνέχεια απορρίπτονται», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v