Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά η Wall με ήπια άνοδο

Παρά την κόπωση από τα επάλληλα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται και σήμερα υψηλότερα, προσεγγίζοντας νέα ιστορικά υψηλά. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Παρά την κόπωση από τα επάλληλα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται και σήμερα υψηλότερα, προσεγγίζοντας νέα ιστορικά υψηλά.

Τα απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη από την Κίνα και η αδυναμία της Ουάσιγκτον να βρει λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού προκάλεσαν επιφυλακτικές διαθέσεις στο άνοιγμα.

Τα πρόσημα ήταν μικτά στην έναρξη της συνεδρίασης, αλλά αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 14.434 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,25% στις 1.554 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,02% υψηλότερα στις 3.245 μονάδες.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα οικονομικά δεδομένα θα γίνονται πιο σκληρά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν θα αρχίσουν να τίθενται σε ισχύ οι αυτόματες περικοπές δαπανών, αλλά οι επενδυτές δεν δίνουν αρκετή σημασία στις ατελέσφορες μάχες της αμερικανικής κυβέρνησης για εύρεση λύσης.

Πράγματι, η κρίση στον αμερικανικό προϋπολογισμό δεν απέτρεψε την περασμένη εβδομάδα τον δείκτη Dow σε κατάκτηση διαδοχικών ιστορικών ρεκόρ, ενώ ο S&P 500 με το κλείσιμο της Παρασκευής στις 1.551 μονάδες απέχει μόλις 14 μονάδες από το ρεκόρ του.

Σύμφωνα με το MarketWatch, εξακολουθούν να παρατηρούνται εισροές στα χρηματιστηριακά προϊόντα που παρακολουθούν τον S&P 500, και αυτό σημαίνει ότι οι λιανικοί επενδυτές πιθανόν να ανακτούν την εμπιστοσύνη τους.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν ήπια ανοδικές τάσεις, καθώς τον επενδυτικό ενθουσιασμό περιόρισαν τα απογοητευτικά στατιστικά από την Κίνα.

Τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και αύξηση του πληθωρισμού 3,2% τον Φεβρουάριο, αλλά η επιβράδυνση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στους εορτασμούς τους σεληνιακού νέου έτους.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκανμε μικρή διόρθωση, με κυρίαρχη εξέλιξη την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,31% υψηλότερα στις 6.503 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 0,03% στις 7.984 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρησε 0,1% στις 3.836 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στη Wall Street η Amazon.com υποχωρεί μετά την εναντίον της προσφυγή κατά του ελέγχου ιντερνετικών domains.

Η Urban Outfitters ενισχύεται 2,3% έχοντας ανακοινώσει καλά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η General Stores επίσης αντιδρά ευνοϊκά με άνοδο 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v