Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέπει ιστορικό υψηλό και ο S&P

Τα καλά στοιχεία απασχόλησης οδήγησαν σε τρίτο διαδοχικό υψηλό τον δείκτη Dow Jones. Προβλημάτισε το εμπορικό ισοζύγιο. Σε απόσταση μόλις 20 μονάδων ο S&P από το ιστορικό υψηλό. Άνοδος για πετρέλαιο.

Τα καλά στοιχεία απασχόλησης οδήγησαν σε τρίτο διαδοχικό υψηλό τον δείκτη Dow Jones. Προβλημάτισε το εμπορικό ισοζύγιο. Σε απόσταση μόλις 20 μονάδων ο S&P από το ιστορικό υψηλό. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Σε χαμηλό έξι εβδομάδων υποχώρησαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς αυτές μειώθηκαν κατά 4.000 και συγκεκριμένα στους 340.000 νέους ανέργους. Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος μέσος όρος ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων 5 ετών.

Στον αντίποδα το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουαρίου στις ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 44,45 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος τον Δεκέμβριο 38,14 δισ. δολ. Οι αναλυτές ανέμεναν το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου να διαμορφωθεί στα 42,6 δισ. δολ.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Colgate-Palmolive ενισχύθηκε οριακά μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για “reverse split” των μετοχών, με σχέση 1 νέα για κάθε 2 παλαιές.

Αντίστοιχα η μετοχή της Ciena Corp. κινήθηκε ανοδικά μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Αντίθετα η μετοχή της PetSmart υποχώρησε σημαντικά καθώς τα καθαρά κέρδη του ομίλου ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Από πλευράς ευρωπαϊκών εξελίξεων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν καθολικά, κράτησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ, απρόθυμη να δώσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία της ευρωζώνης. Ωστόσο, η επίμονη υποτονικότητα στην οικονομία και ειδικά οι ανησυχίες για τις συνέπειες της ιταλικής πολιτικής κρίσης, κάνουν ορισμένους οικονομολόγους να προβλέπουν μείωση επιτοκίων στην συνέχεια του έτους.

Η Bank of England κράτησε το επιτόκιο της στερλίνας αμετάβλητο στο 0,5% και σταθερό το πρόγραμμα αγορών ομολόγων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 91,56 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,15% στα 1.577 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 6,6% στο 1,06 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,7% στα 26,12 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,23%, στις 14.329,49 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,18%, κλείνοντας στις 1.544,26 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 3.232,09 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,18% στις 6.439 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,26% στις 7.94ο μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,54% στις 3.794 μονάδες.

Στην Ιαπωνία οι μετοχές την Πέμπτη έκλεισαν στα καλύτερα επίπεδα 4 ετών και πλέον, ενώ οι κινεζικές μετοχές στην Σαγκάη «διόρθωσαν» μετά την χθεσινή εκτίναξη, με πτώση 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v