Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall με το βλέμμα στα Q4

Τα ευνοϊκά εμπορικά στοιχεία για την Κίνα εμπνέουν καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές, αλλά οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Q4 δημιουργούν μικτά πρόσημα για τους δείκτες σε Wall και ευρωαγορές. Ανοδος πετρελαίου 1%.

Τα καλά εμπορικά στοιχεία για την Κίνα «φτιάχνουν το κλίμα» σήμερα στις διεθνείς αγορές, αλλά οι κινήσεις των δεικτών είναι μικτές, καθώς αντιδρούν στα μεμονωμένα αποτελέσματα επιχειρήσεων δ΄ τριμήνου. 

Μετά από ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 13.404 μονάδες, S&P κερδίζει 0,20% στις 1.464 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 3.105 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης FTSE All-World ενισχύθηκε ενδοσυνεδιαρκά έως τα υψηλότερα επίπεδα 19 μηνών.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στα ταμεία εμφανίστηκαν 371.000 νέοι άνεργοι.

Η κυρίαρχη στατιστική είδηση της ημέρας προήλθε από την Κίνα, όπου οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν τον Δεκέμβριο 14,1% στο 12μηνο, δημιουργώντας ελπίδες αναθέρμανσης της δραστηριότητας στην 2η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας, κράτησαν σταθερά τα επιτόκια, καθώς αναμένουν τις επιδράσεις της πολιτικής παροχής ρευστότητας των προηγούμενων μηνών, στην πραγματική οικονομία.

Ο διοικητής της ΕΚΤ, M. Draghi, ανέφερε κατά την συνέντευξη τύπου στη Φρανκφούρτη ότι η οικονομική αδυναμία στην ευρωζώνη θα παραταθεί και το 2013, αλλά αργότερα την ίδια χρονιά θα υπάρξει μια σταδιακή ανάκαμψη.

Αργότερα στις ΗΠΑ θα παραθέσουν ομιλίες δύο στελέχη της Federal Reserve, που πιθανόν να δώσουν ενδείξεις για την αμερικανική πιστωτική πολιτική.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες μετά από διήμερα διόρθωση, αντλώντας στήριξη από την ευοίωνη έναρξη των αποτελεσμάτων εταιρικής χρήσης δ΄ τριμήνου, με το Q4 της Alcoa.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα η Supervalu και η αλυσίδα εστιατορίων Ruby Tuesday.

Με άνοδο 4,6% αντιδρά η μετοχή της Herbalife στην είδηση ότι η Third Point άνοιξε long θέση 8,2% στην εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν χάρη στα κινεζικά εμπορικά στοιχεία, ενώ μικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό την επίδραση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 6.102 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 0,16% στις 7.708 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,39% χαμηλότερα στις 3.703 μονάδες.

Σημαντική άνοδο 1% καταγράφει η τιμή στο συμβόλαιο του πετρελαίου στα 94,08 δολ. ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση έντονης μείωσης στην παραγωγή της Σ. Αραβίας.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 22 δολ. στα 1.677 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v