Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καχύποπτη η Wall Street για το Q4

Επιφυλακτική στάση τηρεί η Wall ενόψει έναρξης του Q4 με τα αποτελέσματα της Alcoa το βράδυ. Κινητικότητα στην τεχνολογία λόγω του συνεδρίου στο Λας Βέγκας. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο περιμένοντας την έναρξη των αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας δ΄ τριμήνου, παρά την ευνοϊκή επίδραση από τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,45% στις 13.324 μονάδες, ο S&P κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 1.454 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,48% στις 3.084 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέκαμψε από τα χαμηλά τον Δεκέμβριο, αν και πάλι παρέμεινε το χειρότερο μέγεθος από τον Μάρτιο 2010, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο National Federation of Independent Business.

Αν και οι συνομιλίες στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» συνεχίζουν να προκαλεί νευρικότητα, το επίκεντρο στρέφεται στην περίοδο ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Η Alcoa θα κηρύξει παραδοσιακά την έναρξη της περιόδου, με τα μεγέθη που θα ανακοινώσει σήμερα, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Σε γενικές γραμμές οι προοπτικές για την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται σταθερές, με δεδομένη την κάθετη υποβάθμιση στις προοπτικές των εταιριών του τεχνολογικού και του τραπεζικού κλάδου.

Οι τεχνολογικές μετοχές θα τεθούν σήμερα ιδιαίτερα στο επίκεντρο, καθώς διεξάγεται το Consumer Electronics Show στο Λας Βέτκας.

Εξαιτίας της αβεβαιότητας για το επικείμενο Q4, ο δείκτης Standard & Poor’s 500 υποχώρησε χθες στην Wall Street από τα υψηλά 5 ετών κι έκλεισε 0,3%χαμηλότερα.

Στις υπόλοιπες αγορές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που περιμένουν επίσης τα αποτελέσματα της Alcoa και αφομοιώνουν σειρά στατιστικών μεγεθών για την οικονομία της ευρωζώνης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,17% στις 6.054 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 0,47% στις 7.696 μονάδες, ενώ ο CAC κερδισε 0,04% στις 3.706 μονάδες.

Η τιμή στο συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 19 σεντς στα 93,02 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 10 δολ. στα 1.656 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v