Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι ανησυχίες στη Wall Street

Απώλειες στη Wall με τον S&P να υποχωρεί από το υψηλό 5 ετών, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Ήπιες πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο. Σε υψηλό 3 εβδομάδων το δολάριο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Από το υψηλό 5 ετών υποχώρησε ο S&P, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Ήπιες πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο. Σε υψηλό 3 εβδομάδων το δολάριο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτική στάση κράτησαν σήμερα οι επενδυτές στη Wall καθώς αναμένουν τις ανακοινώσεις των πρώτων εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση κερδοφορίας 2,8% για τις εισηγμένες του S&P έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση κερδών 9,9% στην έναρξη του εν λόγω τριμήνου.

Τον «χορό» των ανακοινώσεων του Q4 θα ανοίξει παραδοσιακά η Alcoa, που θα κοινοποιήσει τα μεγέθη εσόδων και κερδών μετά το πέρας της συνεδρίασης της Τρίτης 8/1.

Από πλευράς συνεδρίασης, σημαντικές πιέσεις στη Wall άσκησαν οι κλάδοι ενέργειας και τεχνολογίας με τη μετοχή της Applied Materials να υποχωρεί 3,2% μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου από την JP Morgan και αντίστοιχα ο τίτλος της Illumina Inc. κινήθηκε πτωτικά 8,5% μετά την γνωστοποίηση απόσυρσης της προσφοράς εξαγοράς της εταιρίας από την Roche.

Παράλληλα ήπιες πιέσεις ασκήθηκαν και στον τραπεζικό κλάδο στη Wall παρά την παράταση 4 ετών στην επιβολή των αυστηρότερων κανόνων ρευστότητας μέχρι το 2019 αντί για το 2015 από την επιτροπή της Βασιλείας.

Επιπλέον η Bank of America Corp ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμβιβαστική συμφωνία ύψους 10 δισ. δολαρίων με την Fannie Mae, στο πλαίσιο κατηγοριών αναφορικά με την πώληση και εφαρμογή συμβολαίων στεγαστικών δανείων για κατοικίες, με τη μετοχή να σημειώνει απώλειες 0,6%.

Επιπρόσθετα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει ο «δημοσιονομικός γκρεμός καθώς η συμφωνία μεταξύ Obama και Κογκρέσου αναβάλει τις αυτόματες περικοπές δαπανών και φορολογικών ελαφρύνσεων έως την 1η Μαρτίου 2013.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 93,18 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,12% στα 1.647 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε σήμερα σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ στα 1,3017 δολ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 2,6% στα 1,85 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,1% στα 23,68 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow υποχώρησε 0,38%, στις 13.384,21 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,31% κλείνοντας στις 1.461,89 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,09% στις 3.098,81 μονάδες.

Κατά τα λοιπά, «παύση» μετά τα πρωτοχρονιάτικα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποίησαν όλες οι διεθνείς αγορές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους χαμηλότερα, ενώ στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,41% χαμηλότερα στις 6.065 μονάδες, ο DAX τερμάτισε με απώλειες 0,56% στις 7.733 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,67% χαμηλότερα στις 3.705 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v