Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Συμβιβασμός 10 δισ.$ για στεγαστικά δάνεια

Η Bank of America Corp ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμβιβαστική συμφωνία ύψους 10  δισ. δολαρίων με την Fannie Mae, στο πλαίσιο κατηγοριών σχετικά με την πώληση και εφαρμογή συμβολαίων στεγαστικών δανείων για οικίες.

BofA: Συμβιβασμός 10 δισ.$ για στεγαστικά δάνεια
Η Bank of America Corp ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμβιβαστική συμφωνία ύψους 10 δισ. δολαρίων με την Fannie Mae, στο πλαίσιο κατηγοριών σχετικά με την πώληση και εφαρμογή συμβολαίων στεγαστικών δανείων για οικίες.

Η Fannie Mae και η "αδελφή" της Freddie Mac είναι ιδρύματα στεγαστικής πίστης υπό κρατική εποπτεία. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η υπογραφή συμφωνιών με δύο πλευρές, για την πώληση των δικαιωμάτων εξυπηρέτησης στεγαστικών δανείων ύψους περίπου 306 δισ. δολ.

Ο συμβιβασμός αφορά όλα τα συμβόλαια, καθώς και άλλες διεκδικήσεις που περικλείνουν σχεδόν όλα τα στεγαστικά δάνεια τα οποία είχαν προέλευση την Countrywide Financial Corp και την Bank of America National Association από το 2000 ως το 2008.

Η Bank of America θα πληρώσει στο πλαίσιο της συμφωνίας 3,6 δισ. δολ. στην Fannie Mae, ενώ θα δώσει στην υπηρεσία επιπλέον 6,75 δισ. δολάρια για την επαναγορά «συγκεκριμένων στεγαστικών δανείων που πωλήθηκαν στην Fannie Mae, τα οποία η Bank of America είχε αποτιμήσει λιγότερο από την αξία εξαγοράς.»

Ο οίκος της Wall Street θα δηλώσει επίσης προ φόρων χρέωση στο δ’ τρίμηνο 2012 στο πλαίσιο του διακανονισμού. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς προκαλεί ανακούφιση η επίλυσης αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v