Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια πτώση στην Wall μετά το 2ήμερο "πάρτι"

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στη Wall μετά τα θεαματικά κέρδη των δύο προηγούμενων συνεδρίασεων, στον απόηχο της συμφωνίας για αποφυγή του "γκρεμού". Προβληματισμός για Fed. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το «πάρτι» που έδωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση οι επενδυτές, για την επίτευξη συμφωνίας για την αποφυγή του δημοσιονομικού «γκρεμού».

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 13.367 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,23% στις 1.459 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 3.105 μονάδες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των πρακτικών της συνεδρίασης 11-12 Δεκεμβρίου της Federal Reserve.

Η Wall Street απεκόμισε χθες τα μεγαλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέρδη στην ιστορία της, αντιδρώντας στην επίτευξη της συμφωνίας για την αποφυγή μέτρων λιτότητας στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Σήμερα κυριαρχούν οι πιο ψύχραιμες εκτιμήσεις πάνω στην συμφωνία, η οποία δεν επέλυσε το πρόβλημα, αλλά απλώς ανέβαλε τις κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά την πολιτική δαπανών και φόρων της Ουάσιγκτον.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα ανακοινώθηκαν μικτά μεγέθη για την αμερικανική απασχόληση. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξηθηκαν κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά οι προσλήψεις ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας, διαμορφώθηκαν στις 215.000 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία. Οι αναλυτές περίμεναν να δημιουργηθούν 140.000 νέες θέσεις.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου Challenger που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ο αριθμός των προγραμματισμένων απολύσεων στις αμερικανικές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 43% τον Δεκέμβριο, στις 32.556.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Gap Inc. θα αγοράσει την μάρκα γυναικείας μόδας Intermix.

Η Costco Wholesale Corp. ενισχύεται 2,75% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων Δεκεμβρίου 9%.

Στις υπόλοιπες αγορές, μικτά, σταθεροποιητικά πρόσημα επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,33% στις 6.047 μονάδες, ο DAX εμφάνισε απώλειες 0,29% στις 7.756 μονάδες, ενώ ο CAC κατέγραψε πτώση 0,35% στις 3.721 μονάδες.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,7% στα 1.677 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 0,38% στα 92,8 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v