Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόντι: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ιταλία

Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας θα συνεχίσει να μειώνεται και η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα ανακάμψει δήλωσε ο Μάριο Μόντι. Στόχος της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η σταδιακή μείωση της φορολογίας, είπε.

Μόντι: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ιταλία
Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας θα συνεχίσει να μειώνεται και η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα ανακάμψει. Αυτή την πεποίθηση εξέφρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι μιλώντας στο κανάλι της Rai.

“Το spread μειώνεται και επειδή ανακάμπτει η εμπιστοσύνη ξένων και ιταλικών κεφαλαίων στην Ιταλία και ελπίζω ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα διαρκέσει» δήλωσε ο κ. Μόντι. Επισημαίνεται ότι το ιταλικό spread των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας σήμερα Πέμπτη διαμορφώνεται σε επίπεδα κατά το ήμισυ χαμηλότερα από ότι ίσχυε πριν από 13 μήνες, όταν ανέλαβε την εξουσία ο κ. Μόντι.

Ο κ. Μόντι δήλωσε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας - οι εκλογές θα διεξαχθούν πιθανότατα στα τέλη Φεβρουαρίου και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος- θα πρέπει να είναι η σταδιακή μείωση της φορολογίας σε συνδυασμό με τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Διευκρίνισε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στους πλουσίους, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η πρόταση αυτή δεν είναι για τον ίδιο ταμπού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v