Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα ανόδου στη Wall με επίκεντρο το Q4

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa τερμάτισαν το διήμερο πτωτικό σερί στη Wall Street. Στο επίκεντρο πιθανά επιχειρηματικά deals. Πτώση για πετρέλαιο, χρυσό.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa τερμάτισαν το διήμερο πτωτικό σερί στη Wall Street. Στο επίκεντρο πιθανά επιχειρηματικά deals. Σε υψηλό 22 μηνών οι ευρωαγορές.

Με το δεξί ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου στις ΗΠΑ καθώς ο όμιλος της Alcoa κατάφερε να επιστρέψει στη κερδοφορία, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 2442 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 191 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα καλά αποτελέσματα της Alcoa, προσέφεραν ανάσα αισιοδοξίας στους επενδυτές οι οποίοι τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις τηρούσαν επιφυλακτική στάση στη Wall (ήπιες ρευστοποιήσεις) βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις των αναλυτών για σαφώς κατώτερες από τις αρχικές προσδοκίες κερδοφορίες των εισηγμένων του S&P το Q4.

Παράλληλα η μετοχή της MasterCard ενισχύθηκε 0,2% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της από την Goldman Sachs και αντίστοιχα η Seagate Technology κινήθηκε ανοδικά μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων το Q4.

Επιπλέον, με άνοδο αντέδρασε η μετοχή της Clearwire Corp. στην προσφορά εξαγοράς από την Dish Network Corp. με τίμημα αρκετά υψηλότερο -στα 5,15 δισ. δολ.- σε σχέση με την αντίστοιχη προσφορά της Sprint Nextel.

Στο διεθνές οικονομικό μέτωπο, με επιφυλάξεις αναμένουν οι αναλυτές και τις τακτικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, ΕΚΤ, και της Βρετανίας, την Πέμπτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά 0,1% στα 93,14 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,4% στα 1.656 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρουσε 3,8% στα 1,78 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,45% στα 23,11 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,46%, στις 13.390,51 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,27% κλείνοντας στις 1.461,02 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,45% στις 3.105,81 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν με άνοδο στην καλή έναρξη του Q4 και τα μεγάλα κέρδη των τηλεπικοινωνιακών κλάδων και τερμάτισαν στα υψηλότερα επίπεδα 22 μηνών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2008 με άνοδο 0,75% στις 6.009 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,31% στις 7.720 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,3% στις 3.717 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v