Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Mε αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τη μετοχή της Infineon να πιέζει το Nasdaq, ενώ τα κέρδη της Mc Donald’s και της American Express δεν αρκούσαν ώστε να ”διασώσουν” το Dow Jones. Κέρδη στο Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Mε αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τη μετοχή της Infineon να πιέζει το Nasdaq, ενώ τα κέρδη της Mc Donald’s και της American Express δεν αρκούσαν ώστε να ”διασώσουν” το Dow Jones.

Αναλυτικότερα, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Infineon. H εταιρία προέβλεψε ότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας θα τρέξει με ρυθμό που δεν θα υπερβεί το 2-3% το τρέχον έτος. Παράλληλα η γερμανική εταιρία εκτίμησε πως τόσο οι πωλήσεις της όσο και τα έσοδα της το τρέχον τρίμηνο θα υποχωρήσουν.

Απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Procter & Gamble κατόπιν της υποβάθμισης εκ μέρους της UBS σε ”neutral”. Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι της Motorola και της Texas Instruments.

Εξάλλου, με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Mc Donalds, ύστερα από την αναβάθμιση σε ”Outperform” από την CIBC και την ταυτόχρονη υποβάθμιση της ανταγωνίστριας Wendy’s.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Kimberly – Clark, αφού τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου 2004 της εταιρίας κινήθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Αύξηση σημείωσαν οι μετοχές της American Express. Η εταιρία κατέγραψε κέρδη δ΄ τριμήνου 2004 ύψους 896 εκατ. δολαρίων ή 71 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με προβλέψεις της First Call, τα κέρδη α΄ τριμήνου 2005 των εταιριών του S&P 500 θα αυξηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από 8%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2004.

Εξάλλου, υψηλότερα των 48 δολαρίων ανά βαρέλι κινήθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού, με αφορμή τις ακραίες για την εποχή καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Στις 10.368 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dοw Jones, με απώλειες 0,23% ενώ στις 2.008 μονάδες κινήθηκε ο Nasdaq με πτώση 1,26%. Απώλειες 0,35%, στις 1.163 μονάδες για τον S&P.

To δικαίωμα της Eθνικής Τράπεζας κατέγραψε απώλειες 0,29%, στα 6,9 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,22%, στα 8,89 δολάρια. Απώλειες 0,39% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,25 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη 0,19% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, στις 4.812 μονάδες, ενώ απώλειες 0,14% σημείωσε ο Cac, στις 3.848 μονάδες. Απώλειες 0,28% για τον Dax, στις 4.201 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v