Νευρικότητα λόγω Infineon στη Wall Street (update)

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές πρόσημων κυριαρχούν στη Wall Street, με τις απώλειες που καταγράφει η Infineon να δημιουργούν πιέσεις στο Nasdaq και να μεταφέρονται στο Dow Jones. Πάνω από τις 4.800 ο FTSE 100 και κάτω από τις 4.200 ο Dax στην Ευρώπη

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές πρόσημων κυριαρχούν στη Wall Street, με τις απώλειες που καταγράφει η Infineon να δημιουργούν πιέσεις στο Nasdaq και να μεταφέρονται στο Dow Jones.

Αναλυτικότερα, πιέσεις δέχεται για μια ακόμη συνεδρίαση ο κλάδος των ημιαγωγών, μετά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις της γερμανικής Infineon Technologies για τις προοπτικές της βιομηχανίας.

Η Infineon, η οποία προμηθεύει με ημιαγωγούς τις Siemens, Nokia και τις ασιατικές εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων προβλέπει ότι η ανάπτυξη του κλάδου κινητής τηλεφωνίας δεν θα ξεπεράσει το 2-3% εφέτος.

Εξάλλου, τροχοπέδη σε μια πιθανή ανοδική τάση αποτελεί η σταδιακή ενίσχυση της πετρελαϊκής τιμής, η οποία αποδίδεται στην κακοκαιρία που πλήττει την αμερικανική ήπειρο. Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο τιμάται στα 49,06 δολ. το βαρέλι στον ενεργό συμβόλαιο futures στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, ο S&P έχει χάσει πλέον του 3% από τις αρχές του έτους, ενώ ο δείκτης των εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έχει καταγράψει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Lexmark International ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 13% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο. Τα έσοδα της εταιρίας ανέρχονται σε 1,54 δισ. δολ. ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2005, η εταιρία εκτυπωτών προβλέπει κέρδη ανά μετοχή της τάξεως του 1 δολ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Equant, μετά από την δημοσιοποίηση προσφοράς για πλήρη εξαγορά από την France Telecom, έναντι 737 εκ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.413 μονάδες με κέρδη 0,2%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,02%, στις 2.034 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,29%, στις 1.171 μονάδες.

Στο μεταξύ, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,02% στις 4.804 μονάδες, ο γαλλικός δείκτη CAC 40 υποχωρεί κατά 0,18% στις 3.847 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 4.190 μονάδες με απώλειες 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v