France Tel: αγοράζει το υπόλοιπο 45,8% της Equant

Η France Telecom ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 45,8% που δεν κατέχει ήδη στην ζημιογόνο θυγατρική της Equant και θα προσφέρει στην επιχείρηση δικτύων επικοινωνίας δεδομένων ”σανίδα σωτηρίας”.

France Tel: αγοράζει το υπόλοιπο 45,8% της Equant
Η France Telecom ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει προς 564 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο 45,8% που δεν κατέχει ήδη στην ζημιογόνο θυγατρική της Equant καθώς και ότι θα προσφέρει στην επιχείρηση δικτύων επικοινωνίας δεδομένων ”σανίδα” για την οικονομική της σωτηρία.

Η προσφορά αποτιμά την μετοχή της Equant στα 4,2 ευρώ, δηλαδή 17% υψηλότερα από το κλείσιμο στις 21 Ιανουαρίου των 3,6 ευρώ.

Η France Telecom θα διαθέσει στην Equant, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας ανταλλαγής δεδομένων στον κόσμο, πίστωση 250 εκατ. δολαρίων για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του 2006. Η Equant που εδρεύει στο Άμστερνταμ, καταθέτει ζημίες στα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η επιχείρηση διαχειρίζεται δίκτυα τα οποία συνδέουν εργασιακούς χώρους και δίνουν στους εργαζομένους δυνατότητα ανταλλαγής φωνητικών και ψηφιακών δεδομένων, αλλά αντιμετωπίζει σταθερή μείωση των τιμών καθώς οι πελάτες στρέφονται στις φθηνότερες συνδέσεις που διαθέτει το Ιντερνέτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v