General Electric: Ενίσχυση εσόδων κατά 18% (upd)

Αύξηση κατά 18% εμφάνισαν τα έσοδα της General Electric κατά το δ’ τρίμηνο της χρήσης, καθώς η ζήτηση εξαρτημάτων για μηχανές αεροσκαφών αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια έδωσαν περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις.

General Electric: Ενίσχυση εσόδων κατά 18% (upd)
Αύξηση 18% εμφάνισαν τα έσοδα της General Electric κατά το δ’ τρίμηνο της χρήσης, καθώς η ζήτηση εξαρτημάτων για μηχανές αεροσκαφών αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια έδωσαν περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,38 δισ. δολάρια ή 51 σεντς ανά μετοχή, έναντι 4,56 δισ. δολαρίων ή 45 σεντς κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για τη μεγαλήύτερη αύξηση

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 43,7 δισ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 18%, και σύμφωνα με την Thomson Financial ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις.

Εννέα από τις 11 μονάδες της General Electric εμφάνισαν αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 10%.

Επίσης, η εταιρία εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις προοπτικές κερδοφορίας των επόμενων ετών. ”Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη της κερδοφορίας μας θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 10-15% έως το 2006”, δήλωσε η GE.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 10% και έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών αξίας 15 δισ. δολ. σε περίοδο τριετίας. Η General Electric είναι η μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Μέχρι στιγμής, η GE είναι η πιο κερδοφόρα εταιρία μεταξύ των εταιριών του Dow Jones Global Titan Index, των 50 μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο, στο τέταρτο τρίμηνο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v