Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις των εταιριών να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Απώλειες 18% για την EBay. Πτωτικά έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις των εταιριών να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Πτωτικά έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα χαμηλότερα κατά 18% κινείται η μετοχή της EBay, αφού η εταιρία κατέγραψε κέρδη υψηλότερα μεν των αντίστοιχων περσινών, χαμηλότερα όμως από τις προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα, υποβαθμίστηκαν οι συστάσεις για την εταιρία.

Μικρές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Citigroup. Τα κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 5,32 δισ. δολ., ενισχυμένα κατά 12% στο δ΄ τρίμηνο του 2004, έναντι 4,76 δισ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Απώλειες σημειώνουν και οι τίτλοι της Lucent. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρία κατέγραψε κέρδη α΄ οικονομικού τριμήνου χαμηλότερα των αντίστοιχων περσινών.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση 0,2% σημείωσε ο δείκτης των δεικτών Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Το Νοέμβριο ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 0,2%.

Στις 10.477 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, με απώλειες 0,6%, ενώ στις 2.052 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, με πτώση 1,04%. Απώλειες 0,75% σημειώνει ο S&P, στις 1.175 μονάδες.

Εν τω μεταξύ ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,35%, στις 4.801 μονάδες, ενώ ο Cac έκλεισε στις 3.842 μονάδες, με πτώση 0,69%. Απώλειες και για το γερμανικό Dax, στις 4.220 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v