Ήπια διόρθωση λόγω πετρελαίου στη Wall

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από το τριήμερο έχοντας να αντιμετωπίσουν μια σειρά ανακοινώσεων κερδοφορίας τετάρτου τριμήνου, αλλά και υψηλότερη πετρελαϊκή τιμή.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από το τριήμερο έχοντας να αντιμετωπίσουν μια σειρά ανακοινώσεων κερδοφορίας τετάρτου τριμήνου, αλλά και υψηλότερη πετρελαϊκή τιμή.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” διαμορφώνεται στα 49 δολ. το βαρέλι στο συμβόλαιο future στη Νέα Υόρκη, με τους αναλυτές να αποδίδουν την ενίσχυση στις επικείμενες εκλογές στο Ιράκ.

Θετική αναμένεται η ανταπόκριση των επενδυτών στην ανακοίνωση στρατηγικής συνεργασίας της Yahoo με τη Verizon Communications, η οποία σφραγίζεται από την κοινή προσφορά πακέτου στις υπηρεσίες ευρυζωνικών δικτύων. Η είδηση ωθεί ολόκληρο τον κλάδο των μετοχών Ιnternet σε υψηλότερα επίπεδα.

Επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρείται και για τη μετοχή της Bank of America, μετά την ανακοίνωση εσόδων ύψους 13,9 δισ. δολ., έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 13,4 δισ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2004.

Η Alcan εξέδωσε προειδοποίηση ότι τα κέρδη της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο θα διαμορφωθούν περίπου 30% χαμηλότερα συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

Προειδοποίηση εξέδωσε και η State Street Corp., αναφέροντας πως τα αποτελέσματά της θα διαμορφωθούν στο κάτω όριο των εκτιμήσεών της για το 2005, λόγω ”επιβραδυνόμενου οικονομικού περιβάλλοντος”.

Εν τω μεταξύ, η Lehman Bros. ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως η Boeing Co. μπορεί να διπλασιάσει τα κέρδη της ανά μετοχή έως το 2008, λόγω ενίσχυσης των παραγγελιών εμπορικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.517,05 μονάδες με απώλειες 0,39%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,29%, στις 2.081,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12%, στις 1.183,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,86% στις 4.805,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,77% στις 3.851,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.212,08 μονάδες με απώλειες 0,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v