Bill Gross: ”Μακριά από τα treasuries εφέτος”

Ο ”βασιλιάς” των ομολόγων, Bill Gross, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, τονίζοντας στους επενδυτές τα οφέλη τού να κρατήσουν ρευστό εφέτος, αντί να τοποθετηθούν σε αμερικανικά ομόλογα. ”Οι αποδόσεις της τάξεως του 3%-4% είναι ό,τι μπορεί να περιμένει ένας λογικός επενδυτής από την αγορά ομολόγων εφέτος”, τονίζει ο διαχειριστής.

της Ellen Kelleher στη Νέα Υόρκη

Ο ”βασιλιάς” των ομολόγων, Bill Gross, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, τονίζοντας στους επενδυτές τα οφέλη τού να κρατήσουν ρευστό εφέτος, αντί να τοποθετηθούν σε αμερικανικά ομόλογα.

”Το ρευστό δεν είναι τόσο κακή ιδέα για το 2005”, επεσήμανε ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Pimco σε ομιλία του σε συνέδριο επενδυτών που πραγματοποίησε η Dresdner Kleinwort Wasserstein στη Νέα Υόρκη.

Η λογική του είναι απλή. Σκεφτείτε το πενταετές ομόλογο treasury, λέει ο κ. Gross. Εάν το επιτόκια αυξηθεί κατά 15 μονάδες βάσης εφέτος, η συνολική ετήσια απόδοση θα διαμορφωθεί περί το 3%, συγκριτικά με την απόδοση 2%-3% του ρευστού.

”Φαίνεται δύσκολο να φανταστώ πόσα προϊόντα σταθερού εισοδήματος σε διαφόρους κλάδους μπορούν να ξεπεράσουν σε αποδόσεις το ρευστό εντός του 2005” έγραφε νωρίτερα, στην επισκόπηση των ομολόγων για τους επενδυτές. ”Οι αποδόσεις της τάξεως του 3%-4% είναι ό,τι μπορεί να περιμένει ένας λογικός επενδυτής από την αγορά ομολόγων εφέτος”.

Άλλες συμβουλές από τον κ. Gross; Αποφύγετε τις θέσεις long. Μείνετε μακριά από τα εταιρικά ομόλογα, τις εγγυημένες χρεωστικές υποχρεώσεις (CDO), τις υποθήκες και όλα τα προϊόντα που βασίζονται στο spread. Συνιστώνται θέσεις στα treasuries που συνδέονται με τον πληθωρισμό και ομολογίες χωρών με ισχυρά νομίσματα, όπως η Γερμανία.

Ο κ. Gross προβλέπει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και ότι η κινεζική κυβέρνηση θα ανατιμήσει το ρενμίμπι. Επίσης, η ευρωπαϊκή ομολογιακή αγορά θα παραμείνει ”ασθενής” καθώς θα ενισχύεται το ευρώ και ο πληθωρισμός, όπως εκτιμά ο κ. Gross.

To 2004, οι αποδόσεις των χαρτοφυλακίων της Pimco, τα οποία διαχειρίζεται ο κ. Gross, ξεπέρασαν τις μέσες αποδόσεις της ομολογιακής αγοράς για 11ο συνεχόμενο έτος, αποδίδοντας 5,59% στο έτος.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v