Sony Ericsson: Αύξηση κερδών 28% στο δ’ τρίμηνο

Αύξηση κερδών 28% ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο 2004 η Sony Ericsson, χάρη κυρίως στις υγιείς πωλήσεις κινητών με κάμερα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ, περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν.

Sony Ericsson: Αύξηση κερδών 28% στο δ’ τρίμηνο
Η Sony Ericsson Mobile Communications, η κοινοπραξίας κινητής τηλεφωνίας της Sony και της Ericsson, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 28% στο δ’ τρίμηνο, χάρη κυρίως στις υγιείς πωλήσεις κινητών με κάμερα.

Τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson, που καταλαμβάνει την έκτη θέση στη διεθνή αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ έναντι 43 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ στα 1,44 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς που η κοινοπραξία επέστρεψε σε κερδοφορία.

Ο ανταγωνισμός από τους Ασιάτες κατασκευαστές και οι περικοπές των τιμών που πυροδότησε η Nokia άσκησαν πιέσεις στη Sony Ericsson στο 2004, με αποτέλεσμα η κοινοπραξία στο γ’ τρίμηνο να χάσει την πέμπτη θέση που κατείχε στη διεθνή αγορά συσκευών κινητής από την LG Electronics.

Η Sony Ericsson στο δ’ τρίμηνο παρέδωσε 12,6 εκατομμύρια τηλέφωνα, με αύξηση 56% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου στο προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις ήταν καλύτερες από τα 1,92 δισ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές βάσει δημοσκόπησης της SME Direkt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v