Νωρίτερο άνοιγμα εξετάζει το NYSE

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει την πιθανότητα να ξεκινά νωρίτερα την ημερήσια συνεδρίαση και να αποτελέσει δευτερογενή αγορά για τις συναλλαγές ευρωπαϊκών εισηγμένων εταιριών, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του όγκου συναλλαγών εις βάρος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και κυρίως του Λονδίνου.

του Andrei Postelnicu στη Νέα Υόρκη

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει την πιθανότητα να ξεκινά νωρίτερα την ημερήσια συνεδρίαση, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του όγκου συναλλαγών εις βάρος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και κυρίως του Λονδίνου, το οποίο έχει πέντε ώρες διαφορά με τη Νέα Υόρκη.

Η όλη ιδέα -η οποία είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο- εξετάζεται μεταξύ διαφόρων επιλογών από το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, στην προσπάθειά του να επιτύχει διασπορά των πηγών των εσόδων του.

Η Catherine Kinney, πρόεδρος και γενική διευθύντρια του NYSE, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πως η διοίκηση του χρηματιστηρίου εμπλέκεται ”σε συζητήσεις για νωρίτερο άνοιγμα” στο πλαίσιο της φιλοδοξίας για ενίσχυση των εσόδων. ”Όμως, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν μπορούμε να το κάνουμε”, προειδοποίησε.

Η κ. Kinney πρόσθεσε πως το NYSE εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει δευτερογενής αγορά για τις συναλλαγές σε τίτλους επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και όχι μόνο τα δικαιώματά τους στην αμερικανική αγορά. Επίσης, κατέθεσε αίτηση στη Securities and Exchange Commission για να επεκτείνει την γκάμα των επενδυτικών προϊόντων και στα εταιρικά ομόλογα.

Οι εσωτερικές διεργασίες στο NYSE λαμβάνουν χώρα σε μια χρονική στιγμή που το London Stock Exchange ”πιάνεται” ευάλωτο. Μια πιθανή συγχώνευση είτε με το Euronext είτε με το Deutsche Boerse θα επιφέρει διοικητικές αναταράξεις, ενώ θα χρειαστεί ενοποίηση των συστημάτων εκτέλεσης συναλλαγών. ”Δεν πρόκειται να καταθέσουμε προσφορά για το LSE αλλά λατρεύουμε τον τζίρο του και κάποιες από τις μετοχές του”, σχολίασε η κ. Kinney.

Στην παρούσα φάση, η συνεδρίαση στο ΝYSE ξεκινά στις 9:30 (σ.τ.μ.: 16:30 ώρα Ελλάδας) το πρωί και ολοκληρώνεται στις 16:00 (23:00 ώρα Ελλάδας), ενώ η συνεδρίαση στο Λονδίνο ξεκινά στις 8:00 και ολοκληρώνεται στις 16:30 (11:30 το πρωί στη Νέα Υόρκη).

Οι όγκοι συναλλαγών στην Ευρώπη ενισχύονται παραδοσιακά μετά το άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς. Στη Wall Street, ο μεγάλος όγκος συναλλαγών το πρωί συνιστά απόδειξη της δραστηριότητας επενδυτών εκτός των ΗΠΑ.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v