Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall (update)

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις των εταιριών να προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών. Πιέσεις στο Nasdaq λόγω ΕΒay. Mε απώλειες Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις των εταιριών να προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών.

Τα απογοητευτικά διαφημιστικά έσοδα της EBay περιόρισαν την κερδοφορία της, οδηγώντας την τιμή της μετοχή της σε κάθετη πτώση, η οποία συμπαρασύρει ολόκληρο τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το απογοητευτικό τρίμηνο της ΕΒαy πυροδότησε υποβάθμιση των συστάσεων από την Piper Jaffray και την Deutsche Bank, ενώ η μετοχή της υποχωρεί κατά 13 δολάρια, στα 84 δολάρια, στο άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς.

Εν τω μεταξύ, η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση κερδών 12% σε επίπεδα ρεκόρ για το δ΄ τρίμηνο 2004, καθώς αναρριχήθηκαν τα κέρδη από τις επιχειρήσεις ”λιανικών” και επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών.

Ο μεγαλύτερος όμιλος χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο ανακοίνωσε επίσης αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 10% στα 44 σεντς ανά μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,32 δισ. δολάρια έναντι 4,76 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Ford Motor ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τετάρτου τριμήνου ανήλθαν σε 104 εκ. δολ. με έσοδα ύψους 44,7 δισ. δολ. Τα έσοδα ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η AT&T ανακοίνωσε κέρδη 625 εκ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι 340 εκ. δολ. στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα έσοδά της στο διάστημα αυτό διαμορφώθηκαν σε 7,27 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.505 μονάδες με απώλειες 0,3%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,74%, στις 2.058 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,54%, στις 1.178 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε απώλειες 0,35% στις 4.801 μονάδες, ο γαλλικός δείκτη CAC 40 υποχώρησε κατά 0,69% στις 3.842 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4.220 μονάδες με απώλειες 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v