Αναθεώρηση προβλέψεων από τη Sony Corp.

Σε αναθεώρηση των προβλέψεων για τα μεγέθη της προχώρησε η Sony Corp. Συγκεκριμένα, αναθεωρούνται προς τα πάνω οι εκτιμήσεις για τα κέρδη, ενώ αντίθετα μειώνονται οι προβλέψεις για τις πωλήσεις.

Αναθεώρηση προβλέψεων από τη Sony Corp.
Σε αναθεώρηση των μεγεθών της προχώρησε την Πέμπτη η Sony Corp. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη, ωστόσο μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις στη χρήση που λήγει τον Μάρτιο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αναμένει πτώση 5% στις πωλήσεις της λόγω της υποχώρησης των τιμών για τηλεοράσεις και βιντεοκάμερες αλλά και λιγότερη ζήτηση για τις φορητές συσκευές ήχου.

Συγκεκριμένα, η Sony Corp. προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά 69%, ως απόρροια της βελτίωσης των εργασιών της στις ΗΠΑ, και θα φθάσουν τα 150 δισ. γεν (1,46 δισ. δολάρια), έναντι πρόβλεψης για 110 δισ. γεν.

Ωστόσο, περικόπτει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στα 7,15 τρισ. γεν, έναντι εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 7,35 τρισ. γεν. Ως αποτέλεσμα, τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν 11% στα 110 δισ. γεν, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση στα 160 δις.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ηλεκτρονικών συσκευών του ο ιαπωνικός γίγαντας αναφέρει ότι οι πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη από τις φορητές συσκευές ήχου αναμένεται να υποχωρήσουν, κάτι που αποδίδεται στις αλλαγές που έχουν επέλθει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v