Μηνύσεις στη Fannie Mae για τις αμοιβές στελεχών

Πρόσφατα, το λογιστικό σκάνδαλο της αμερικανικής εταιρίας Fannie Mae είχε προκαλέσει την οργή των επενδυτών, οι οποίοι την κατηγόρησαν ευθέως για εξαπάτηση. Ωστόσο, η εταιρία συνεχίζει να προκαλεί, καθώς τη στιγμή που περικόπτει το έλλειμμα κατά το ήμισυ για να γλιτώσει χρήματα, αποφασίζει να δώσει εκατομμύρια δολάρια στα στελέχη της σαν αποζημιώσεις.

της Jenny Wiggins στη Νέα Υόρκη

Ένα συνταξιοδοτικό ταμείο από το Michigan κατέθεσε αγωγή εναντίον της Fannie Mae, ζητώντας από τις δικαστικές αρχές να σταματήσουν τις πληρωμές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στα πρώην στελέχη της εταιρίας, σαν αποζημιώσεις.

Η αγωγή προστίθεται στις συλλογικές μηνύσεις που εκκρεμούν εναντίον της εταιρίας, με κατηγορίες ότι χειραγώγησε τα οικονομικά της αποτελέσματα και εξαπάτησε τους επενδυτές μετά από συμπέρασμα του Office of Federal Housing Enterprise ότι είχε εφαρμόσει λανθασμένα τους λογιστικούς κανονισμούς.

Ο Wayne County, μέτοχος της Fannie, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να διακόψει τη διαδικασία καταβολής αποζημίωσης στους κυρίους Raines και Howards.

To ταμείο κατηγορεί τo διοικητικό συμβούλιο της Fannie ότι έλαβε την ”εξωφρενική και ασυνείδητη απόφαση” να δεχτεί τις παραιτήσεις των στελεχών αντί να τους απολύσει, και ως εκ τούτου η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης έχει δεχτεί πλήγμα λόγω των γενναιόδωρων πακέτων αποζημίωσης.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι πληρωμές των αμοιβών θα ενισχύσουν τις οικονομικές δυσκολίες της Fannie Mae, καθώς αναζητά μεθόδους απορρόφησης κεφαλαίων για να ευθυγραμμιστεί με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις. Την Τρίτη, η εταιρία ανακοίνωσε περικοπή του μερίσματος κατά το ήμισυ για να γλιτώσει χρήματα, προκαλώντας κατάρρευση της τιμής της μετοχής της.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v