Κεντρικές Τράπεζες:Μειώνουν δολάρια, αυξάνουν ευρώ

Οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη μειώνουν τα δολάρια και αυξάνουν τα ευρώ στα αποθέματα ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με έκθεση που παρήγγειλε η βρετανική Royal Bank of Scotland.

Κεντρικές Τράπεζες:Μειώνουν δολάρια, αυξάνουν ευρώ
Οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη μειώνουν τα δολάρια και αυξάνουν τα ευρώ στα αποθέματα ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με έκθεση που διενεργήθηκε με τη χορηγία της βρετανικής Royal Bank of Scotland.

Η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε ο οίκος ερευνών Central Banking Publications μεταξύ 65 κεντρικών τραπεζών, που ελέγχουν αποθέματα ύψους 1.700 δισ. δολαρίων, καταδεικνύει ότι οι 39 από αυτές τις τράπεζες (ποσοστό 70%) αύξησαν τα αποθέματα σε ευρώ και παράλληλα οι 29 μείωσαν τα αποθέματα σε δολάρια.

Η έκθεση αναφέρει ότι η κάθετη υποχώρηση του δολαρίου εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων στις ΗΠΑ ”ευθύνεται” σε ένα βαθμό για τη στροφή.

Στο τελευταίο τρίμηνο το δολάριο έχει χάσει 7% της αξίας του έναντι του ευρώ κι αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα των κεντρικών τραπεζών σε δολάρια χάνουν την αξία τους.

”Σε γενικές γραμμές η προσέγγιση των κεντρικών τραπεζών όσον αφορά τη διαχείριση των αποθεμάτων γίνεται πιο δραστήρια, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες ζητούν υψηλότερες αποδόσεις”, αναφέρουν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην κατάρτιση της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v