Οκτώ εταιρίες πούρων εναντίον Michael Bloomberg

Οι καπνιστές ποτέ δεν συμπάθησαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ και τους περισσότερους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους. Τώρα, εν όψει δημοτικών εκλογών, συγκεντρώνουν χορηγίες για να τον απομακρύνουν.

του Christopher Grimes στη Νέα Υόρκη

Οι καπνιστές πούρων ποτέ δεν συμπάθησαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ και τους περισσότερους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους.

Τώρα, στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρίες πούρων του κόσμου προχωρούν σε χορηγίες εκατομμυρίων δολαρίων στον Fernando Ferrer, έναν Δημοκρατικό που ελπίζει να εκθρονίσει τον κ. Bloomberg στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.

Η συγκέντρωση χρημάτων πραγματοποιείται από τον Marvin Shanken, εκδότη του περιοδικού Cigar Aficionado, ο οποίος κανονίζει χορηγίες από τουλάχιστον οκτώ εταιρίες παραγωγής πούρων, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία από την προεκλογική καμπάνια του κ. Ferrer.

Ένας από τους δωρητές είναι ο Edgar Cullman Jr., πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της General Cigar της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατασκευάζει πούρα και έχει το Club Manacudo στη Νέα Υόρκη.

Στους 12 μήνες που ακολούθησαν τον περιορισμό του 2003, ο αριθμός των ενήλικων καπνιστών στη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί κατά 11%, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου.

Κάποτε, ο κ. Bloomberg ευχαριστιόταν τα καλά πούρα. Στην αυτοβιογραφία του περιγράφει ένα πάρτι από τις ημέρες του στη Wall Street: ”Παίζαμε μπιλιάρδο, καπνίζαμε κουβανέζικα πούρα και γελούσαμε συνεχώς”.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v