Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αναπτυξιακή" βοήθεια στην Wall Street

Η ανακοίνωση επιτάχυνσης της αμερικανικής ανάπτυξης "ξύπνησε" τους επενδυτές στην Wall, αν και το κλίμα παραμένει υποτονικό. Σταδιακή ανάκαμψη διαπίστωσε η Fed. Πτώση για πετρέλαιο. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Η ανακοίνωση επιτάχυνσης της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης «ξύπνησε» τους επενδυτές στην Wall Street, αν και το κλίμα παραμένει υποτονικό εν αναμονή εξελίξεων από το κρίσιμο μέτωπο των κεντρικών τραπεζών. 

Σταδιακή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας διαπίστωσε για τον Ιούλιο η Fed σύμφωνα με τη Beige Book την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην ομιλία Ben Bernanke στο Jackson Hole στα τέλη της εβδομάδας και εν συνεχεία την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 13.106 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,05% στις 1.410 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 3.076 μονάδες.

Οι διακυμάνσεις ήταν μικτές και περιορισμένες στην χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν περιορισμένοι κατά την τελευταία εβδομάδα των καλοκαιρινών διακοπών.

Με την αργία της Δευτέρας για την Ημέρα Εργασίας, σηματοδοτείται η επιστροφή των Αμερικανών εκδρομέων από τις διακοπές, μεταξύ των οποίων και πολλών επενδυτών.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε η νέα εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που έδειξε ελαφρά επιτάχυνση στο β΄ τρίμηνο.

Η παραγωγή της οικονομίας αυξήθηκε 1,7% με βάση την νέα καταμέτρηση, μέγεθος που δημιουργεί την προοπτική επιτάχυνσης της ανάπτυξης στο β΄εξάμηνο του έτους.

Στην πρώτη καταμέτρηση η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ είχε εκτιμηθεί στο 1,5%. Κατόπιν συρρίκνωσης 3,1% το 2009, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε 2,4% το 2010 και 1,8% πέρσι.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν ότι τα προσύμφωνα πώλησης κατοικίας αναρριχήθηκαν 2,4% τον Ιούλιο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2010.

Στις ευρωαγορές τα πρόσημα ήταν κυρίως αρνητικά, αν και η ανακοίνωση καλύτερης της αναμενόμενης β΄ ανάγνωσης για το αμερικανικό ΑΕΠ β’ τριμήνου περιόρισε αρκετά τις απώλειες.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,56% στις 5.744 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,11% στις 7.011 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,52% στις 3.414 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, αποτελέσματα β΄ τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Joy Global, η H.J. Heinz, η Brown-Forman και η Zale Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του πετρελαίου υποχωρεί 1,3 δολ. στα 95,97 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται ελαφρώς χαμηλότερα στα 1.661 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v