Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία προβλημάτισε τη Wall Street

Απώλειες για Dow, S&P στη Wall μετά την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό 9 μηνών. Άνοδος για Nasdaq. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ομιλία Bernanke στο Jackson Hole την Παρασκευή. Πτώση στις ευρωαγορές.

Απώλειες για Dow, S&P στη Wall μετά την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό 9 μηνών. Άνοδος για Nasdaq. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ομιλία Bernanke στο Jackson Hole την Παρασκευή.

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής ενόψει της ομιλίας του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή.

Στη συγκεκριμένη ομιλία, μερίδα αναλυτών αλλά και επενδυτών ευελπιστούν να δοθούν τα πρώτα σήματα για την έναρξη ενός τρίτου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης που θα τονώσει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ακύρωσε τη συμμετοχή του στο συνέδριο λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό 9 μηνών καθήλωσε περεταίρω το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Ειδικότερα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 60,6 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 65,4 τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή αύξηση στις 66 μονάδες.

Στον αντίποδα, σαφώς καλύτερα ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ καθώς οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν επί δεύτερο μήνα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών που απαρτίζουν οι S&P/Case-Shiller. Ο δείκτης, που καλύπτει τις τιμές των οικιών σε 20 μητροπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αυξήθηκε 2,3%, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην 10ετή και πλέον ιστορία του.
 
Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε σήμερα 0,68% στα 96,10 δολάρια ανά βαρέλι υπό την απειλή του τυφώνα Ισαάκ στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.671 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 1% στο 1,71 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 2% στα 18,11 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,17%, στις 13.102,99 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,08% στις 1.409,30 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,13% στις 3.077,14 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, απώλειες σημείωσαν οι ευρωαγορές, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,02% χαμηλότερα στις 5.776 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,64% στις 7.003 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,9% στις 3.432 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα την Τρίτη, με πιέσεις στην αγορά του Τόκιο μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης για την φετινή ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v