Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ...αναμονή για το συμπόσιο η Wall Street

Σταθεροποιητικά παραμένουν τα πρόσημα στην Wall, περιμένοντας τα "σινιάλα" Bernanke από το συμπόσιο του Jackson Hole. Μικτή εικόνα από το στατιστικό μέτωπο των ΗΠΑ. Πιέσεις στους δείκτες Ευρώπης και Ασίας.

Σε κλίμα σταθεροποίησης παραμένει η Wall Street, ενώ οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, καθώς οι αγορές παραμένουν «ρηχές» σε όγκους συναλλαγών και οι επενδυτές παραμένουν τα «σινιάλα» του Ben Bernanke από το Jackson Hole, την Παρασκευή.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς στις 13.133 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,12% στις 1.412 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 3.079 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στο διεθνές συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών που διοργανώνει η Federal Reserve.

Ορισμένοι αναλυτές ελπίζουν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα δώσει σινιάλο για νέο κύκλο «ποσοτικής χαλάρωσης», αλλά οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι ο κ. Bernanke θα επαναλάβει απλώς πως η Federal Reserve είναι έτοιμη να παρέμβει με πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί.

Πάντως ο κ. Bernanke θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, Mario Draghi, ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στο διεθνές συμπόσιο, εξαιτίας φόρτου εργασίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται χαμηλότερα, με τις μεγαλύτερες πιέσεις στους φαρμακευτικούς κλάδους.

Ο δείκτης FTSE κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 5.760 μονάδες, ο DAX 0,6% στις 7.005 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,84% στις 3.434 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με πιέσεις στην αγορά του Τόκιο μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης για την φετινή ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα, με ελαφρές απώλειες για τα blue-chips αλλά μικρά κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές, μετά την εκτίναξη σχεδόν 2% της Apple.

Σήμερα, η μετοχή της Lexmark International βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την ανακοίνωση ολοκληρωτικής εξόδου από την αγορά εκτυπωτών inkjet.

Μικτές ήταν οι ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο.

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν επί δεύτερο μήνα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών που απαρτίζουν οι S&P/Case-Shiller. Ο δείκτης, που καλύπτει τις τιμές των οικιών σε 20 μητροπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αυξήθηκε 2,3% με την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην 10ετή και πλέον ιστορία του.

Στην συνέχεια ωστόσο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσυνης διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών τον Αύγουστο (στο 60,6) καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες των Αμερικανών για τις επιχειρηματικές συνθήκες και τις πιθανότητες να βρουν δουλειά.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 63 σεντς στα 96 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού υποχωρεί 10 δολ. στα 1.665 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v