Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Φιλόδοξη ατζέντα για ερχόμενες εβδομάδες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βελτιώσουν τη συνεργασία με τις Βρυξέλλες και την ΕΚΤ τους ερχόμενους μήνες, δήλωσε η Angela Merkel κατόπιν συνάντησης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti στο Βερολίνο.

Merkel: Φιλόδοξη ατζέντα για ερχόμενες εβδομάδες
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βελτιώσουν τη συνεργασία με τις Βρυξέλλες και την ΕΚΤ τους ερχόμενους μήνες, κατά τους οποίους επίκεινται κρίσιμα γεγονότα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel κατόπιν συνάντησης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti στο Βερολίνο.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος που διαλέξαμε είναι ο σωστός», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μ. Monti η Α. Merkel και πρόσθεσε: «Εχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα για τις επόμενες εβδομάδες και πιστεύουμε ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για την ενδυνάμωση και τη σταθεροποίησης της ευρωζώνης».

Τόνισε επίσης ότι πιστεύει πως οι ιταλικές μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν ώστε να μειωθούν τα spreads ανάμεσα στα ιταλικά και τα γερμανικά ομόλογα και ότι θα αποδώσουν καρπούς.

Αναφορικά με το σχέδιο να δοθεί τραπεζική άδεια στον ESM ο κ. Μόντι υποστήριξε ότι πρέπει το θέμα «να το δει κανείς στο πλαίσιο ενός ευρύτερους μωσαϊκού. «Ορισμένα πράγματα δεν είναι δυνατά σήμερα υπό τις δεδομένες συνθήκες μπορεί να γίνουν δυνατά αύριο υπό διαφορετικές συνθήκες. Αλλαγές στις συνθήκες μπορεί να ζητηθούν», προσέθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v