Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος Wall μετά την επιτάχυνση ΑΕΠ Q2

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για την Wall η νέα καταμέτρηση του ΑΕΠ Q2, που έδειξε επιτάχυνση 1,7%. Αναμένονται κι άλλα στατιστικά και το Beige Book της Fed στην συνέχεια. Θετικό "γύρισμα" ευρωαγορών.

Θετικά πρόσημα εμπνέει η νέα καταμέτρηση του ΑΕΠ Q2 στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
 
Αναμένεται για την συνέχεια η κοινοποίηση της οικονομικής έκθεσης Beige Book της Federal Reserve, ενώ όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην ομιλία Ben Bernanke στο Jackson Hole στα τέλη της εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 13.111 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,11% στις 1.411 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,16% στις 3.082 μονάδες.

Οι διακυμάνσεις ήταν μικτές και περιορισμένες στην χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν περιορισμένοι κατά την τελευταία εβδομάδα των καλοκαιρινών διακοπών.

Με την αργία της Δευτέρας για την Ημέρα Εργασίας, σηματοδοτείται η επιστροφή των Αμερικανών εκδρομέων από τις διακοπές, μεταξύ των οποίων και των επενδυτών.
 
Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε η νέα εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που έδειξε ελαφρά επιτάχυνση στο β΄ τρίμηνο. Η παραγωγή της οικονομίας αυξήθηκε 1,7% με βάση την νέα καταμέτρηση, μέγεθος που δημιουργεί την προοπτική επιτάχυνσης της ανάπτυξης στο β΄εξάμηνο του έτους.

Στην πρώτη καταμέτρηση η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ είχε εκτιμηθεί στο 1,5%. Κατόπιν συρρίκνωσης 3,1% το 2009, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε 2,4% το 2010 και 1,8% πέρσι.

Για την συνέχεια αναμένονται κι άλλες οικονομικές ανακοινώσεις, καθώς και η δημοσίευση της έκθεσης Beige-Book με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την τρέχουσα και βραχυπρόθεσμη κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται κυρίως διορθωτικά και σήμερα, αν και η ευνοϊκή ανακοίνωση για το αμερικανικό ΑΕΠ βελτιώνει τις επιδόσεις.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,17% στις 5.766 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,16% στις 7.014 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 3.425 μονάδες..

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, αποτελέσματα β΄ τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Joy Global, η H.J. Heinz, η Brown-Forman και η Zale Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του πετρελαίου υποχωρεί 80 σεντς στα 95,54 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται ελαφρώς χαμηλότερα στα 1.669 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v