Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: O φτωχός πρόεδρος που ζει σαν τσάρος

Ο Πούτιν στο παρελθόν δήλωσε ότι δουλεύει σαν κατάδικος. Η αντιπολίτευση όμως καταθέτει ότι ζει σαν… τσάρος με 20 πολυτελείς κατοικίες, 43 ιδιωτικά τζετ, 15 ελικόπτερα και 700 αυτοκίνητα για εκείνον και τη συνοδεία του.

Πούτιν: O φτωχός πρόεδρος που ζει σαν τσάρος
Ο πρόεδρος Πούτιν στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δουλεύει σαν κατάδικος. Η αντιπολίτευση, όμως, καταθέτει ότι ζει σαν… τσάρος. Σύμφωνα με έκθεση δύο στελεχών της ρωσικής αντιπολίτευσης, έχει στη διάθεσή του πολυτελείς κατοικίες, θέρετρα, αυτοκίνητα, σκάφη, προσωπικά τζετ και άλλα είδη που είναι απλησίαστα όχι μόνο για το 99% των κατοίκων της Ρωσίας και αυτού του πλανήτη, αλλά ακόμη και για μεγιστάνες του πλούτου.

Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση των Μπορίς Νεμτσόφ και Λεονίντ Μάρτινιουκ, βάσει της οποίας το lifestyle του προέδρου Πούτιν κοστίζει ετησίως 2,5 δισ. δολάρια.

Αναλυτικά, οι παροχές που φέρεται να απολαμβάνει είναι 20 πολυτελείς κατοικίες (ξεχωρίζουν αυτή στη λίμνη Βαλντάι, έκτασης 9.200 στρεμμάτων, με σινεμά, bowling και εκλησία, και δύο θέρετρα, ένα στη Μαύρη Θάλασσα και ένα στον Καύκασο, καθώς και δύο ανακαινισμένα παλάτια στη Βαλτική), 43 ιδιωτικά τζετ (ξεχωρίζει το προεδρικό με καμπίνα 8 εκατ. δολαρίων, που είναι στολισμένη με κοσμήματα) και 15 ελικόπτερα και 700 αυτοκίνητα για εκείνον και τη συνοδεία του.

Ο προεδρικός στόλος περιλαμβάνει δύο υπερπολυτελή γιοτ - το ένα είναι σκάφος πέντε επιπέδων πλήρως εξοπλισμένο, ενώ το δεύτερο έχει μήκος 53,7 μέτρα, με πισίνα, κελάρι με κρασιά και... καταρράκτη νερού! Τέλος, αναφέρεται η ύπαρξη 11 μοναδικών ρολογιών συνολικής αξίας 700.000 δολαρίων. Κι όλα αυτά με ετήσιο μισθό 3,6 εκατ. ρουβλίων ή περίπου 113.000 δολαρίων.

«Ο Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια επιμένει να θεωρεί την κρατική περιουσία προσωπική του και να συντηρεί ένα αναιδές, κυνικό και πολυτελές lifestyle εις βάρος των φορολογούμενων», δηλώνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ. 

Η έκθεση (που δημοσιεύται στο internet, καθώς δεν βρέθηκε Ρώσος εκδότης πρόθυμος να την τυπώσει) αναφέρει πως στην τελευταία του φορολογική δήλωση ο Πούτιν δήλωσε εισόδημα 113.000 δολ. (όσο είναι ο προεδρικός μισθός), καθώς επίσης τρία παλιά αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v