Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall με το βλέμμα στην Σύνοδο ΕΕ

Νευρικότητα και αρνητικά πρόσημα επικρατούν στην Wall, καθώς εκτυλίσσεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Πιέσεις στις τράπεζες λόγω JPMorgan (-5%). Απώλειες και στις ευρωαγορές.

Πιέσεις και νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές καθώς εκτυλίσσεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ενώ οι τράπεζες υποχωρούν αισθητά στο αμερικανικό χρηματιστήριο εξαιτίας της JPMorgan.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,79% στις 12.527 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,8% στις 1.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,13% στις 2.843 μονάδες. 

Ολες οι αγορές αντέδρασαν μα πρόσκαιρη ανατροπή τάσεων στην φήμη από την Wall Street Journal ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως το Βερολίνο είναι πρόθυμο να συζητήσει για ευρω-ομόλογα «νωρίτερα απ’όσο αναμένεται.» Η φήμη διαψεύστηκε αμέσως από την γερμανική κυβέρνηση.

Αμυντικές θέσεις κρατούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ιδιαίτερες πιέσεις στις τράπεζες καθώς εκτυλίσσεται η σύνοδος στις Βρυξέλλες.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,28% στις 5.460 μονάδες, ο DAX κινείται 1,5% χαμηλότερα στις 6.135 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,7% στις 3.041 μονάδες.

Πτώση επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια και η αγορά της Σαγκάης στην Κίνα έκλεισε σε χαμηλό πέντε μηνών, εν μέσω των φόβων ότι η ευρω-κρίση επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία.

Στην Wall Street η μεγάλη εξέλιξη της ημέρας είναι η φήμη ότι οι ζημίες της J.P. Morgan Chase από συναλλαγές σε παράγωγα ίσως είναι 9 δισ. δολ. σε σύγκριση με 2 δισ. δολ. που είχε αρχικώς εκτιμηθεί. Η μετοχή αντιδρά με πτώση 5%.

Η μετοχή της News Corp. αντιδρά με πτώση 1,3% στην επιβεβαίωση ότι θα χωρίσει τις επιχειρήσεις της σε δύο, ξεχωριστά εισηγμένες, εταιρίες.

Κατά τα λοιπά η Family Dollar Stores υποχωρεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδών και εσόδων.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να κρίνει συνταγματικό τον πυρήνα του νομοσχεδίου του Προέδρου Obama για την υγεία έχει μικτή επίδραση στις μετοχές του κλάδου. Οι επιχειρήσεις νοσοκομείων και ασφαλιστικών που ευνοούνται από το νομοσχέδιο καταγράφουν ράλι τιμών, ενώ όσες δεν ευνοούνται, βουλιάζουν.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1,9% στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η ανάπτυξη θα αυξηθεί 1,9%, όσο είχε εκτιμηθεί και στην προηγούμενη μέτρηση.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 6.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 386.000 νέοι άνεργοι.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 7 σεντς στα 80,28 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός χάνει 7,8 δολ. στα 1.570 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v